Pentru ea

#frumusete #antioxidanti #tinerete #imbatranire

7 obiceiuri care te vor ajuta sa imbatranesti frumos

E adevarat ca genetica ajuta mult in procesul de imbatranire. La ea se adauga si o stare de spirit pozitiva, dar e nevoie si de ingrediente anti-imbatranire potrivite, cum ar fi un surplus de antioxidanti si de minimizarea stresului, intrucat acestea pot avea un impact urias asupra aspectului fizic.

 

Iata 7 obiceiuri cu ajutorul carora te vei mentine si te vei simti tanara mai mult timp:

Atentie la ingrijirea pielii

Cauta produse pentru ingrijirea pielii care contin peptide. Acestea stimuleaza productia de colagen si previn ridurile fine. Pielea din jurul ochilor este foarte subtire si are foarte putine glande sebacee, motiv pentru care poate aparea destul de timpuri laba gastii. Cofeina si vitamina PP reduc pungile de sub ochi, ridurile si cearcanele.

Atentie la machiajul zilnic

Pudra poate astupa ridurile din jurul ochilor si a gurii, accentuand ridurile fine. De aceea este indicat sa pudra si blush-ul cu formule cremoase, care  sa hidrateze si sa si acopere tenul, fara sa provoace riduri.

Protejeaza-te de soare

Soarele este bun pentru organism, cu conditia sa nu te expui in bataia lui directa fara sa iti protejezi pielea cu solutii speciale. Soarele arde pielea, distrugandu-o. Poate, de asemenea, sa provoace cancer. Asigura-te ca aplici mereu pe pielea expusa o crema cu factor de protectie mare, de preferat 50, si care vizeaza atat raze UVA, cat si UVB. Poarta inclusiv o palarie cu boruri largi.

Tine sub control schimbarile hormonale

Modificarile hormonale - in special in timpul menopauzei - pot cauza subtierea firelor de par si, implicit, fragilizarea lor. Foloseste sampoane si balsamuri care sa mentina firele puternice si alege-ti o perie moale, care sa nu iti deterioreze si mai mult parul atunci cand il piepteni. De asemenea, suplimentele cu biotina mentin podoaba capilara bogata si sanatoasa.

Gaseste-ti o coafura care sa te avantajeze

Stiati ca tunsoarea corecta te poate face sa pari mai tanara? In plus, anumite tunsori, cum ar fi cele cu breton, iti pot ascunde ridurile din jurul ochilor, iar bobul lung distrage atentia de la ridurile de la nivelul gatului.

Pastreaza-ti dintii albi

Odata cu trecerea timpului, dintii pot deveni galbeni din cauza petelor de cafea, ceai si vin rosu. Pastreaza-ti un zambet tanar prin folosirea regulata a produselor de albire a dintilor.

Gestioneaza-ti stresul

Stresul iti poate afecta creierul, poate creste tensiunea arteriala si iti poate perturba somnul. Toate acestea te imbatranesc. Cauta solutii pentru a te relaxa. Poti sa faci o rutina din plimbatul in aer liber. Sau fa saptamanal cate o sesiune de yoga pentru a-ti calma starea de spirit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare