Pentru ea

#piese vestimentare #stil feminin #tendinte #moda

5 piese vestimentare care te scot din anonimat

Nu trebuie sa fii, permanent, adepta unor piese vestimentare statement sau a unor tinute extravagante, pentru a iesi din anonimat. Cateva piese atent alese, potrivite stilului tau de viata si accesorizate corect, pot intoarce privirile pe strada, la o intalnire cu o prietena sau in club, aproape in aceeasi masura in care o face tinuta creata de un designer faimos.

Daca stii sa alegi cu atentie acele piese vestimentare pe care le poti purta oricand cu incredere, stiind ca sunt in stilul care te reprezinta, atragi oricand atentia si iesi in evidenta, fara a o face intr-un mod agresiv. Stilul tau vestimentar este cel cu care te prezinti celor din jur, de aceea, este important cum it construiesti aceasta imagine.

Ca sa ai mereu o abordare fresh, cu haine care sa te puna in evidenta si sa te scoata din anonimat, nu e nevoie sa iti schimbi stilul vestimentar cu totul, ci doar sa mizezi pe cateva trucuri si elemente speciale pe care sa le valorifici cum trebuie.

Iata patru piese vestimentare pe care sa le adaugi oricand garderobei tale, stiind ca te vor scoate din anonimat, atunci cand le porti.

1.   O palarie 

O palarie este o declaratie vestimentara importanta, pentru oricine alege sa o poarte. De la nume mari de la Hollywood sau magnatii celebri ai secolelor trecute, pana la influencerii zilelor noastre, palaria defineste un stil al purtatorului, care reuseste sa ramana, astfel, unul atemporal. Daca alegi sa porti o palarie la o tinuta de zi, opteaza pentru una cu boruri mari sau stil cowboy, insa, mergi pe varianta de boruri simple, drepte sau rotunjite, pentru a o combina cu un taior sau o tinuta de cocktail.

Atentie, insa! O palarie trebuie sa fie in armonie cu structura fetei, pentru ca, daca nu e corect aleasa, poate accentua defectele de fizionomie!

2.   Un pantalon french style

Audrey Hepburn, celebra muza a lui Hubert de Givenchy, este renumita si pentru tinuta ei filiforma care s-a pastrat, insa, mereu clasica si eleganta. Unul din trucurile ei de succes au fost tinutele cu pantalon drept, trei sferturi, care alungesc corpul si accentueaza feminitatea.

3.   Celebra Little Black Dress

O rochie neagra pare ceva banal, nu-i asa? Te intrebi de ce apare intr-o lista cu piese vestimentare care te pot scoate din anonimat? Tocmai, pentru ca nu si-a pierdut sarmul si feminitatea, indiferent de capriciile modei sau de sezon. Ea va pastra, mereu, aceeasi fascinatie in ochii privitorului si aceeasi dorinta a designerilor de a o reinventa in mii de variante. Si, ca totul sa fie perfect, poart-o alaturi de pantofi, de preferat din piele si nu excesiv de inalti, ca sa pastrezi o tinuta impecabila, atemporala.

4.   O fusta cu un hanorac sport

Stilul sporty-chic a acaparat tot mai mult industria fashion, poate si datorita numeroaselor colaborari intre designeri celebri si firmele sportive de profil.  Tendintele tot mai frecvente pentru confort si libertate de miscare au impus, din ce in ce mai mult, stilul sporty chic in preferintele celor care le poarta si a unor designeri celebri deopotriva. Exemple relevante sunt tinutele Y3 sau Bikkembergs ale unor creatori care transcend bariera intre fashion si sport prin tinutele lor de tip athleisure.

Chiar daca nu esti adepta unui stil sportiv prin excelenta, poti construi, oricand, o tinuta casual, comoda, care imbina eleganta feminina cu functionalitatea unei vestimentatii moderne, de zi. Adauga un hanorac unei fuste lungi si lejere, si combina cu un pantof sport pentru o tinuta casual.

5.   O esarfa de matase

Pe cat pare de banala, o esarfa este piesa vestimentara care te poate scoate in evidenta prin sarmul sau mereu clasic dar si modern. Indiferent de anotimp sau tinuta, o esarfa colorata, dintr-un material de calitate, cum este matasea ori casmirul confera eleganta dar si un vibe contemporan. Alege-o in culori vii sau pastelate, cu imprimeuri vesele sau uni, insa, bucura-te mereu de calitatea si textura materialelor! Chiar si cu un obiect vestimentar mic precum acesta, accesorizat potrivit, poti crea  oricand o mare tinuta.

Indiferent de tinuta pe care o alegi, este important sa porti piesele vestimentare cu placere si incredere, ca si cum ai fi pe catwalkul de la Saptamana Modei! Alege, oricand, piesele potrivite, si vei crea tinuta care te va scoate din anonimat!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/zK8NxpoJZ9o

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului