Pentru ea

#cum sa #blugi #eliminare miros #miros chimicale

4 trucuri pentru a scapa de mirosul de chimicale din blugii noi

Ti-ai cumparat o pereche de blugi noi si, oricat i-ai spala nu reusesti sa scapi de mirosul puternic de chimicale pe care acestia il emana? Iata cateva trucuri simple si rapide care te vor ajuta sa elimini foarte usor orice miros de pe blugi si nu numai:

1. Otetul alb

Otetul indeparteaza cu usurinta foarte multe mirosuri de pe haine, mai ales daca acestea sunt cauzate de substante chimice sau alte mirosuri puternice, precum fum. Asadar, daca vrei sa scapi rapid de mirosul intepator de chimicale de pe blugi, spala-i in apa cu otet.

Toarna o ceasca de otet in masina de spalat si las-o sa functioneze la un program normal, de cel putin o ora. Blugii isi vor pierde imediat mirosul chimic. In cazul in care mirosul nu a fost eliminat complet, poti sa adaugi din nou otet in masina de spalat si sa repeti ciclul de clatire.

2. Detergentii pentru pete

In cazul in care mirosul chimic nu a fost eliminat pe deplin cu otet, atunci poti folosi un detergent pentru pete. Pune o lingurita de praf pentru pete intr-un vas plin cu apa calda sau in cada si pune blugii in ea. Lasa substanta sa actioneze cel putin o noapte. A doua zi, ia blugii din apa si spala-i din nou la masina de spalat cu detergent simplu. Mirosul chimic va disparea astfel complet, iar blugii tai vor avea un aer proaspat si fresh.

3. Borax

O alta alternativa de a scapa de mirosul de substante chimicale din blugi este spalarea acestora cu borax. Asadar, pune blugii la spalat si adauga in masina borax, in functie de gramajul si instructiunile care se gasesc pe cutie.

Inainte de a folosi insa orice produse de curatare, asigura-te ca aceastea nu ataca hainele. Incearca mai intai produsul pe o suprafata mica, care sa nu fie vizibila, pentru a vedea daca acestea deterioreaza materialele.

4. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii. Daca inmoi blugii noi in apa cu bicarbonat de sodiu sau soda ecologica de spalat, acestia vor scapa rapide mirosul de chimicale. Atentie insa din noi la hainele colorate, deoarece s-ar putea ca aceste substante sa le decoloreze.

Sursa foto: technorati.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului