Pentru ea

#ingrijire par #sampon #mituri frumusete # machiaj zilnic

3 dintre cele mai vehiculate mituri despre frumusete

Iti doresti o piele catifelata si hidratata? Vrei ca parul tau sa fie stralucitor si rezistent? Nu te baza doar pe informatiile pe care le primesti de la prieteni sau le citesti pe diferite site-uri. Multe dintre acestea sunt doar mituri despre frumusete, pe care multi specialistii le combat.

Cate dintre trucurile de frumusete pe care le-ai urmat au dat rezultate si cate au fost doar o pierdere de timp? Iata cateva dintre cele mai vehiculate mituri despre frumusete!

1. Aparate pentru ingrijirea parului

Daca nu folosesti aparatele pentru coafarea parului in mod constant (ondulare, indreptare), nu ai nevoie de spray pentru protectia termica a parului. Acesta este un mit care este combatut de hairstylisti.

Parul are nevoie de protectie impotriva caldurii, indiferent daca folosesti sau nu placa ori ondulatorul. Pe timpul verii, parul are nevoie de ingrijire suplimentara, intrucat razele solare pot afecta structura acestuia. Prin folosirea constanta a spray-ului pentru protectia termica, parul va fi mai usor de periat si nu se va mai incurca.

2. Machiajul zilnic

Se spune ca, daca te machiezi in fiecare zi, tenul tau va avea de suferit, intrucat produsele cosmetice pot duce la aparitia ridurilor. Adevarata cauza a imbatranirii tenului nu o reprezinta machiajul zilnic, ci pastrarea machiajului pe timpul noptii.

Cercetatorii au demonstrat ca este extrem de important sa te demachiezi seara inainte de culcare. In timpul noptii, pielea are nevoie de oxigen pentru a se reface, iar machiajul de peste zi neinlaturat seara impiedica procesul natural de exfoliere.

3. Samponul folosit in mod constant

O alta idee gresita despre ingrijirea parului este ca se va obisnui cu samponul pe care il folosesti in mod frecvent si din acest motiv acesta nu va mai actiona in mod corespunzator asupra firului de par.

Desi este bine sa schimbi produsele pentru par din cand in cand, acest lucru nu este absolut necesar. Parul nu are volum, este deteriorat sau uscat? Acestea nu sunt neaparat efecte ale folosirii aceluiasi tip de sampon pentru o perioada indelungata.

Spray-urile pentru par, serurile sau uleiurile reprezinta, de obicei, principalii factori ai deteriorarii parului.

Sursa foto: beautyhigh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare