Pentru ea

#stil #imbracaminte #scunda #inalta #tipsuri

10 sfaturi pentru a arata mai inalta

Natura nu te-a inzestrat cu picioare lungi si dimensiuni de manechin, insa inaltimea nu trebuie sa devina un complex. Adauga cativa centimetri in inaltime folosindu-te de trucuri vestimentare  venite de la cei mai buni stilisti. Iata cativa pasi prin care poti arata mai inalta .

 

Pasul 1. Poarta haine stranse pe corp 

Chiar daca hainele mai stramte nu sunt chiar foarte confortabile, acestea iti vor sublinia linia corpului si te vor arata, astfel, mai inalta. Daca alegi haine largi, te vei “pierde” in materiale, parand mai scunda , insa cu un pic de imaginatie, poti combina chiar si aceste doua proportii. De exemplu, daca vei purta o camasa larga cu blugi skinny, camasa fiind stransa de talia jeansilor, vei “vinde” iluzia unor picioare mai lungi.

Pasul 2. Evita pantalonii trei sferturi

Iubesti pantalonii de dimensiune trei sferturi, pentru ca sunt confortabili si reprezinta o alternativa a blugilor sau a fustelor pe timpul verii. Cu toate acestea, pantalonii trei sferuti vor lua din lungimea picioarelor, iar acest efect se va observa imediat, daca esti o persoana mica de inaltime. Daca totusi nu vrei sa renunti la acest tip de pantaloni, atunci ai grija ca taietura sa se termine chiar deasupra genunchilor. Acelasi lucru este valabil si pentru lungimea fustelor.

Pasul 3. Nu purta pantofi cu talpa plata

Sunt mereu in trend si in plus, sunt foarte comozi. Pantofii cu talpa plata reprezinta solutia ideala pentru persoanele dinamice si mereu in miscare, insa nu sunt recomandati pentru persoanele scunde. Forma acestora atrage atentia asupra picioarelor, care vor da impresia ca se termina brusc. Incearca mai bine un toc mediu, pentru o tinuta casual , si un toc inalt, pentru intalniri mai office.

Pasul 4. Incearca blugii skinny

Probabil credeai ca blugii skinny te vor face sa pari si mai mica de inaltime sau poate chiar mai plinuta cu cateva kilograme. Ideea este ca trebuie sa stii sa alegi modelul care te avantajeaza. De exemplu, opteaza pentru skinny jeans in culori inchise, pentru ca astfel de nuante vor oferi iluzia unui picior mai subtire si implicit, mai lung.

Pasul 5. Poarta fuste lungi

Sunt chic, practice si dau un farmec aparte oricarei tinute. In plus, perntru persoanele mici de inaltime, fustele lungi reprezinta alegerea ideala in ceea ce priveste aceasta piesa vestimentara . Va adauga cativa centimetri in plus inaltimii tale. Pentru un rezultat remarcabil, combina-le cu topuri un pic mai lungi si nu uita, stranse pe corp.

Pasul 6. Alege culori inchise

O silueta subtire te va ajuta sa pari mai inalta, chiar daca esti mica de inaltime. Daca nu ai in mana acest atu, atunci trebuie sa “pacalesti”si la acest capitol. Cum? Folosind culorile potrivite. Incearca negrul, bleu-marin, verde inchis, maro, ciocolatiu – nuantele acestea te vor ajuta sa “slabesti” cativa centimetri si implicit, sa arati mai inalta.

Pasul 7. Foloseste imbracamintea in "straturi"

Chiar daca ai impresia ca hainele suprapuse te vor arata si mai scunda decat in realitate, poti folosi acest truc in favoarea ta, tinand cont de cateva reguli. Daca porti o camasa pe dedesubt, combinata cu un pulover pe deasupra, acesta din urma trebuie sa fie intr-o nuanta inchisa, pentru ca va fi remarcat de cei din jur. De asemenea, foloseste decolteuri in forma de V, pentru ca acestea ofera iluza unei siluete mai lungi.

Pasul 8. Alege tunsoarea potrivita

Chiar daca ai impresia ca forma pe care o dai parului nu are nicio legatura cu efectele care te arata mai inalta, specialistii considera ca fiecare amanunt conteaza. De exemplu, parul lung il va determina pe privitor sa isi indrepte privirea asupra acestuia, in detrimentul liniei corpului. Opteaza pentru parul scurt sau mediu , pentru ca aceasta tunsoare va evidentia linia delicata a gatului, adaugand un plus de inaltime.

Pasul 9. Incearca imprimeurile in dungi

In functie de conformatia corpului tau, poti alege imprimeurile in dungi, daca doresti sa obtii iluzia unei siluete mai inalte. De exemplu, majoritatea persoanelor scunde folosesc ca truc dungile verticale. Totusi, sunt cazuri in care dungile orizontale au facut minuni. Important este ca, inainte de a achizitiona un articol de imbracaminte, sa incerci mai multe tipuri de imprimeuri in dungi, pentru a observa care anume iti pune in valoare silueta si te face sa pari mai inalta.

Pasul 10. Foloseste culorile puternice in avantajul tau

Crezi ca ai picioare subtiri si vrei sa le pui in evidenta? Atunci poarta pantaloni in culori puternice, pentru a atrage atentia privitorului asupra acestora. Daca ai un abdomen plat, atunci alege bluze in culori deschise care urmeaza linia corpului. Nu uita insa ca, indiferent de ce parte a corpului doresti sa pui in evidenta, trebuie sa realizezi un contrast cu doua piesa vestimentare. Asadar, combina culori puternice, cu cele mai inchise, pentru a obtine iluzia unui corp mai inalt.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului