Stil

#palton #geanta galeata #rochie inflorata #tinute romantice # tinute primavara #perle #stil

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Idei pentru ultima luna de iarna

Perioada asta din an o simt ciudata: e finalul iernii, dar inca nu e primavara; avem zile cu soare, dar totul este inghetat; toata lumea s-a saturat de cizme si pulovere, dar inca ne imbracam in culori inchise si ne infofolim pana la ochi…

 

Cu toate astea, cu un efort minim – doar stiti ca sunt adepta pasilor mici, dar constanti, cand vine vorba de stil! – in urmatoarele doua saptamani putem incepe tranzitia catre tinute mai feminine, mai colorate, mai romantice, mai lejere. Asadar, pana la inceperea oficiala a sezonului de primavara, puteti incerca…

 

 

 

1. Sa purtati alb de iarna

Eu, cel putin, ma indragostesc in fiecare iarna de alb. E elegant, e rafinat, e luminos, mai ales intr-o zi cenusie. N-am indraznit inca sa imi cumpar un palton alb, dar o fusta si un pulover albe, impreuna… sunt divine.

 

2. Sa va invartiti intr-o rochie inflorata

Nimic nu e mai romantic decat sa ai bratele pline de flori si sa te invarti pe loc, intr-o fusta clos sau o rochie cu flori! Iar daca se intampla ca rochia sa aiba maneci lungi si un imprimeu floral hibernal, vei avea o minune de zi. PS: daca nu ai o rochie inflorata, incearca sa traiesti aceeasi senzatia intr-o fusta de primavara, ciorapi grosi si un cardigan colorat.

 

3. Perle, in stil modern

Cine ajunge la cursurile si workshopurile mele stie ca sunt avocata accesoriilor moderne, cu personalitate. Colierele firave, cu un singur sirag de perle, le putem lasa bunicilor noastre. Partea buna este ca, de curand, perlele s-au reinventat, redimensionat si repozitionat. Nu mai sunt timide. Asadar, in saptamanile de iarna care ne-au mai ramas, purtati un inel cu o perla masiva, un colier opulent de perle, bratari din perle mari…

4. Bej trandafiriu, adica blush

Nu ma omor dupa nuante de bej, dar delicat-intitulata blush (nu va face sa va ganditi la bujorii din obraji, la o fetita sfioasa?) este splendida si potrivita zilelor reci. Sigur, suntem obisnuite sa o asociem escarpenilor, dar arata splendid sub forma unui pulover pufos, a unei esarfe, a unei genti, a unui mantou.

5. O geanta “galeata”

Este una din noile forme, inspirata de moda anilor ’70. Sunt minunate pentru tinute smart casual si casual, sunt comode si incapatoare, iar acum se gasesc atat de multe variante cromatice incat va fi greu sa va alegeti doar una. Pentru moment, preferata mea este aceasta, de la Sophie’s Handbags. Mi-o pus in “cos”, so to speak!

 

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea