Stil

#transformare #principii vestimentare # incaltamintea potrivita #lenjerie modelatoare

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Cine vrea picioare mai lungi, abdomen plat si talia subtire?

Basically, orice femeie ar ridica mana. Indiferent de varsta, stil, educatie… Stiu ca de multe ori ne bazam pe haine sa faca minuni cu corpul nostru – si, intr-o oarecare masura, hainele se conformeaza, dar doar daca stim sa le alegem corect.


In dese cazuri, le alegem doar cu privirea. Le probam si ele, saracele, nu se ridica la inaltimea asteptarilor noastre. Uitam ca intre alegerea estetica, vizuala si introducerea lor in gardeorba noastra, mai exista un pas: selectarea lor in functie de iluziile optice pe care le creeaza.

Reintorcandu-ma la intrebarea din titlu, astazi va impartasesc 3 secrete din experienta mea de stilist (vedeti bine ca de azi nu mai sunt secrete – ci principii vestimentare pe care le puteti pune in practica). Nu va spun ca, o data dezbracate, veti fi super-incantate, dar va promit ca, imbracate dupa aceste principii, va veti vedea mai inalte, cu picioare mai lungi, mai suple si cu un abdomen la fel de plat ca al unei atlete de performanta (well, nu chiar, dar suficient de diferit!)


Secretul nr 1. Schimbati-va pantofii

Nu in sensul de a va schimba zilnic incaltamintea, ci de a cauta incaltamintea potrivita pentru efectul pe care il doriti: a parea mai inalta si cu picioare mai lungi. Nu inseamna nici a purta tocuri incomode sau platforme periculoase – desi un toc inalt si o platforma ascunsa, de grosime medie, au un aport pozitiv.


 

Iluzia unor picioare mai lungi are mai putin de-a face cu centimetrii tocului si mai mult cu gradul de decupare al caputei (partea care acopera degetele). Cu cat caputa este mai inalta (mai putin decupata, mai apropiata de glezna), cu atat scurteaza din lungimea piciorului si il ingroasa. Cu cat caputa este mai decupata, cu atat piciorul pare mai lung, laba piciorului mai ingusta iar glezna mai fina. Atat de simplu este!
Nici nu mai spun de culoarea pantofului sau botinei in sine. Cu cat diferenta de nuanta dintre incaltaminte si picior este mai mare, cu atat piciorul va parea scurtat. Uitati-va la fotografiile de mai sus si observati diferentele (va rog, incercati sa ignorati ca va uitati la picioarele unei manechine!).

Daca tineti neaparat sa purtati sandale cage sau botine de culoare inchise cu o rochie sau cu o fusta, culoarea incaltamintei ar trebui sa fie ori apropiata de a ciorapului, ori de a piciorului gol.

Sau, ca sa concluzionez rotund, schimbati botinele cu o pereche de pantofi.


Secretul nr 2. Purtati topuri cu maneci si rascroieli ridicate

Manecile ample (dolman, liliac, kimono) par sa nu dispara de pe radarul modei. Sunt comode, nimic de comentat, dar vor face orice femeie sa apara mai lata in umeri si cu bratele mai groase, in special in cazul femeilor cu bustul deja generos. Volumul si latimea unei maneci liliac intrerupe linia verticala a siluetei, iar privirea isi schimba directia: de pe verticala, la orizontala. Cu cat manecile au rascroiala mai ridicata (mai apropiata de subrat), cu atat bratele par mai subtiri si talia mai clar marcata. Data viitoare cand aveti senzatia ca din oglinda va priveste o femeie greoaie, verificati si rascroielile topului purtat.

 

Secretul nr 3. Alegeti imprimeuri pe un fundal de culoare inchisa


Sigur, puteti purta bluze evazate, largi, cu falduri ca sa va mascati burtica. Sau lenjerie modelatoare, sau pantaloni cu betelia lata si talia medie, sau camasi cu fronseuri frontale. Pana una-alta, incercati si o rochie sau un top cu imprimeuri pe un fundal inchis. Imprimeul poate fi floral, abstract, geometric, animal print (daca este directionat pe vertical, cu atat mai bine!) si de preferat cu desene suficient de apropiate. Esential este ca nuanta fundalului sa fie intunecata: negru, ciocolatiu, verde inchis, bleumarin, visiniu, violet. Cu cat culorile sunt mai inchise, cu atat creaza iluzia unei suprafete plate, pe cand culorile mai deschise si imprimeurile pe fundaluri colorate deseneaza o silueta in 3D.

 

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Sursa foto: n-t.lt, andradorolti.com, pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea