Stil

# jogger pants # culottes #pantaloni primavara #pantaloni tigareta #pantaloni

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: 4 modele de pantaloni pe care sa-i ai in vedere primavara aceasta

Usori de purtat, comozi, cu lungimi variabile, cu pliuri origami sau cu pense traditionale, uni sau cu imprimeuri grafice. Asadar, variati.

 

Practic, daca v-ati hotarat sa iesiti din jeansi – si m-as ruga (daca as putea!) la sfintii Karl, Yves si Marc sa se intample asa ceva in primavara asta -, ar trebui sa aveti pe lista de shopping patru modele de pantaloni.

O pereche de culottes

Oricat de moderni par, doamnele ii luau la purtare prin anii ’30. Apoi au disparut, pana prin ’70 – poate din cauza acestei pauze de aproape 40 de ani multora li se par azi neobisnuiti. Li se mai spun gaucho si, atunci cand sunt foarte largi si se opresc imediat sub genunchi, pot fi confundati cu fustele-pantalon.

Recomandarea mea este sa intelegeti ca, cu tot volumul lor generos si lungimea midi, o femeie nu are nevoie sa aiba proportii de manechina ca sa ii poarta. Au contraire! Daca aveti o silueta cu forme, asortati-i cu o pereche de sandale sau escarpeni cu toc fin si o camasa. Siluetele longilinii ii pot purta cu o pereche de balerini moderni (cu bareta) sau flatforme (espadrilele sau tenisii cu talpa groasa), plus un top Bardot, feminin.

O pereche de jogger pants dintr-un material de calitate excelenta

Juma’ pantaloni jogger (cu siret in talie si pense), juma’ pantalon de costum (culoare inchisa, linie semi-structurata). Plusvaloarea lor vine din confortul croielii si din dezinvoltura modelului.

A nu se purta cu slapi la birou, totusi. Dar vedeti, merg bine cu un blazer!

O pereche de Big Easy

Dupa sezoane si ani nesfarsiti de colanti, jeansi skinny si pantaloni din piele mulati pe coapse, suntem salvate de pantalonii lejeri, comozi, in care ne putem misca in voie. Eu i-am denumit Big Easy, sunt la fel de langurosi ca o dupa-amiaza fierbinte in New Orleans si i-as purta avand in urechi un ritm de electro lounge….

Au, de cele mai multe ori, un aer casual (arata bine purtati cu pulovere din bumbac, tricouri polo si tenisi din panza). Ideea e ca sunt easy-breezy, like a Sunday morning. Sunt atat de placuti la purtat, incat va garantez ca nu veti mai vrea sa purtati jeansi. Ever.

O pereche de pantaloni-tigareta

Desi nu mai sunt o noutate, majoritatea femeilor evita sa ii poarta. Aveti senzatia ca va maresc fundul? Come on, take a chance! Exista pe lume lucrurile mai cumplite decat un derriere plin si rotund…

Cautati un model semi-elegant, cu sau fara pense si cu talia medie sau inalta, a carui lungime sa lase glezna la vedere. Lasati-i in magazin pe cei mulati.

Daca vreti cu adevarat o varianta in tendinte, alegeti o pereche cu imprimeu in carouri marunte sau cu imprimeu floral aglomerat.

De asortat cu tocuri inalte sau kitten, tenisi din piele sau panza, chiar botine de inspiratie western si, in cazuri extreme, cu slapi in stil Birkenstock.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Sursa foto:pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea