Stil

#masti naturale #par #masca par #masca ulei ricin #masca ulei masline #masca ou

Expertul Acasa.ro, Geanina Florina Ruzsa: Masti pentru par facute acasa - Adu primavara si in parul tau! Reda-i stralucirea!

Tot timpul dupa ce trece perioada iernii, parul meu parca nu mai este la fel de frumos, stralucitor si plin de vitalitate. Frigul are un impact serios asupra parului si il degradeaza. In plus, in perioada iernii folosim mai mult uscatorul de par pentru a fi sigure ca parul este perfect uscat inainte de a iesi in ger si pentru ca nu vrem sa racim plecand cu parul umed, iar acest lucru il degradeaza si mai tare.
 
Dragele mele, stiu ca si la voi este la fel. Cum putem remedia situatia?

In primul rand o vizita la coafor ar fi binevenita pentru a tunde varfurile despicate.

In al doilea rand iti poti face acasa cateva masti-minune. De ce sa dai o multime de bani pe mastile de par din magazine care, pe langa faptul ca sunt scumpe, nu sunt facute din ingrediente naturale si contin o multime de parabeni?

Masca pentru par cu ulei de masline, ulei de ricin sau de argan

Sursa foto aici
 

Inainte de a-ti spala parul, intinde pe toata lungimea lui ulei sa masline. Daca ai parul gras, nu pune ulei de masline si la radacina, caci risti sa ingrasi si mai tare parul. Stai cu uleiul pe par cel putin o ora, apoi spala parul ca de obicei cu sampon. Vei observa ca parul va fi mai stalucitor si hidratat.

 

Uleiul de masline este binecunoscut pentru proprietatile sale hranitoare pe care le are atat asupra parului, cat si asupra pielii.

Acelasi procedeu il poti urma si folosind ulei de ricin sau ulei de argan.

Uleiul de ricin ajuta la cresterea mai rapida a parului, iar uleiul de argan ofera stalucire intensa parului.

Masca pentru par cu ou

Sursa foto aici

Cand eram micuta, bunica mea imi facea mereu masca pentru par cu ou. Fie batea doua oua spuma si le intindea atat la radacina parului, cat si pe lungimea lui, fie combina oul cu miere de albine si ulei (de care avea prin casa: de ricin, de masline sau de argan).

Spre exemplu, combina doua oua cu doua linguri de miere si doua linguri de ulei. Amesteca-le bine si intinde compozitia pe par, asteapta 20-30 de minute, apoi spala parul ca de obicei cu sampon si limpezeste-l bine. Vei obtine un par hidratat si placut la atingere!

Galbenusul de ou este extrem de bun pentru parul uscat, proteinele pe care le contine hranesc parul.

Albusul este potrivit pentru parul gras avand proprietati purificatoare, de asemenea ofera volum parului.

Te astept sa imi povestesti cum ti-a devenit parul dupa ce ai utilizat aceste doua masti de par.

Iti urez o primavara frumoasa, plina de zambete si impliniri!

Daca aveti intrebari sau vreti sa vedeti coafurile mele, ma puteti contacta pe pagina mea de coafuri: geaninabeautycorner.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Geanina Ruzsa

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea