Stil

#platforme #pantofi #pantofi cu toc #pantofi toamna-iarna 2013-2014 #Peep-toe #pantofi decoratiuni

Expertul Acasa.ro, fashion designerul Ana Maria Cornea: Pantofi in tendinte pe care ii poti purta la petrecerile de Sarbatori

Urmatoarele saptamani vor abunda in cine festive si intalniri cu prietenii, care impun o tinuta corespunzatoare. Daca in privinta vestimentatiei pentru petrecerile de Sarbatori te-ai decis deja, noi iti facem munca mai usoara si iti prezentam in continuare tendintele sezonului in materie de pantofi. Daca nu ai gasit inca tinuta pentru Revelion, iti sugerez sa incepi intai cu achizia unei perechi de pantofi, careia sa-i asortezi apoi rochia. Indiferent de situatia in care te afli, mesele festive de Craciun si petrecerile de Anul Nou sunt ocazii perfecte pentru a-ti innoi colectia cu cel putin o pereche de pantofi.
 

Tendintele sezonului toamna-iarna 2013-2014 in materie de pantofi sunt extrem de variate si chic, pentru toate gusturile.

Culori si texturi

Primele criterii de care este bine sa  tinem cont  din moment ce dorim ca pantofii sa mearga bine cu intreaga tinuta sunt culoarea si textura. Acest sezon ne-a adus o multime de nuante tomnatice: teracota, olive, albastru, verde intens si culorile vinului, dar nu trebuie sa uitam si de negrul clasic, gri, bej, rosu si maro. In acest sezon s-a pus accentul mai mult pe texturi moderne si ne referim la piele, blana, piele de caprioara, piei de reptile, precum si catifeaua dramatica.

 

 

1. Peep-toe, dreptunghiular si cu varful ascutit

Pantofii cu varful ascutit sunt un pic mai dificili de purtat, deoarece acest stil creste vizual dimensiunea picioarelor, mai ales in cazul in care pantoful nu are calcaiul imbracat. Pe de alta parte, avem pantofi cu degetele la vedere, cu acel varf dreptunghiular sau pantofii peep-toe.

2. Pantofii cu tocuri inalte

Pantofii clasici si eleganti raman mereu la moda. In acest sezon, tocurile vin in diferite forme si marimi, de la cele de forma conica si tocuri chunky la tocuri clasice in diferite inaltimi. In plus, exista o noua tendinta de mocasini cu toc din aceasta toamna, care va gasi cu siguranta o armata uriasa de fani.

Un mare accent se pune pe decoratiunile de tocuri. In timp ce unii dintre designeri au optat pentru tocuri creative, arhitecturale, altii au decorat tocurile de pantofi cu franjuri sau au adaugat forme geometrice, futuriste, uimitoare. Confortabili si extrem de la moda, in acelasi timp, pantofii cu tocuri chunky se dovedesc a fi stilul de incaltaminte cel mai functional pentru toamna. Si pantofii si cizmele vin cu tocuri chunky in acest sezon.

 

3. Platformele

Confortabile si practice. Cel mai adesea, designerii le-au impodobit cu detalii uimitoare, cum ar fi florile.

 

4. Influente bizantine

Se pune accent mare pe lux si rafinament, prin uimitoarele descoratiuni de inspiratie bizantina. O parte dintre designeri au ales sa infrumuseteze tocurile pantofilor, alte case, au decis sa decoreze intregul pantof, rezultatul fiind extrem de artistic si special, de exemplu Dolce&Gabbana. Pe de alta parte, Alberta Ferretti, Emilio Pucci, Marchesa si Nina Ricci au optat pentru decoratiuni moi, delicate si feminine si detalii din broderie.

5. Catarame, lanturi, fermoare, insertii metalice, tinte, crampoane, decoratiuni taiate cu laser

6. Pantofi cu curele si cureluse

Pantofii Strappy sunt un must-have ai toamnei 2013 - au curele fie pe glezna sau un pic mai jos, undeva la mijlocul piciorului (labei). Acest stil nu numai ca emana o feminitate maxima si remarcabila, dar acest trend reduce vizual dimensiunea picioarelor mari. Pantofii cu cureluse sunt redati de catre designeri in variante destul de elegante, dar si in variante de pantofi pentru purtarea  zilnica.

7. Pantofii cu limba out

Un alt must-have pentru noul sezon rece – acest tip de pantof arata foarte chic si este si maxim de confortabil. Pentru inspiratie, poti sa te uiti la colectiile sezonului rece de Bottega Veneta, Lanvin, Viktor & Rolf, Jil Sander si Sacai.

 

8. Pantofii cu parti dezgolite/decupate

Astfel de pantofi se pot purta la ocazii speciale, atunci cand iti petreci majoritatea timpului in interior. In afara de pantofii peep-toe, tendintele 2013 in materie de pantofi aduc sandale strappy complet deschise si pantofi cu parti dezgolite/deschise in principal pe partea din fata. Astfel de pantofi se regasesc in colectii de Anna Sui, Giles, Louis Vuitton, Nina Ricci, Emilio Pucci, Proenza Schouler, 3.1 Phillip Lim, Marios Schwab si altii.

9. Pene, blana, lana

Pentru a simboliza sosirea zilelor reci, multi designeri au folosit blana, lana si pene pentru a crea pantofii lor. Astfel, Alexander McQueen a venit cu "pantofii angelici", decorati cu pene, in timp ce pantofii Fendi purtau "haina de blana", care sunt extrem de contrastanti cu tocurile futuriste. Pe de alta parte, Alexander Wang propune pantofi imbracati in sosete de lana confortabila.

 

10. Pantofi cu sosete

Un trend foarte chic, care a fost fierbinte multe sezoane, dar in acest an arata mult mai stylish, mai interesant...

11. Mocasini, papuci, balerini - Flats 

12. Pantofi metalici 

Efectele metalice de pe pantofi sunt super-trendy in acest sezon, si acest lucru este bine exprimat in numeroase curele, sireturi, fermoare, tocuri -stifturi Edgy - precum si in materialele metalice si culorile alese. Pantofii metalici se regasesc in colectiile Jil Sander, Just Cavalli, Lanvin, Marni, Vionnet, Gucci, Prada...

13. Pantofi masculini 

Alaturi de elegant si de pantofii lady cu toc inalt, tendintele aduc pantofii masculini. Este o tendinta binecunoscut si prezenta profund, de multe sezoane. Belstaff, Marni si Saint Laurent sunt unele dintre casele de moda care au inclus acest trend chic in noile colectii de sezon.

14. Pantofii transparenti

Un transfer de la vara la toamna. In noul sezon, transparenta se reflecta nu doar prin materialele plastice folosite, dar, de asemenea, prin materiale perforate sau dantela, care destul de des devin decorate cu detalii interesante. Pantofii transparenti sau pantofii cu tocuri de plastic se regasesc in colectiile de Maison Martin Margiela, Giambattista Valli, Monique Lhuillier si Marchesa.

15. Cizme

Cizmele inalte ce acopera genunchii sunt la moda in aceasta toamna! Cu cat sunt mai inalte, peste genunchi, cu atat arata mai sexy si hot. Arunca o privire la cele mai noi colectii de incaltaminte de sezon de la Chanel, Ralph Lauren si 3.1 Phillip Lim.



Noul sezon aduce si printuri interesante – precum cele grafice sau animal print.

In articolul urmator vom asorta acestor modele de pantofi posete din colectia toamna-iarna 2013-2014

Date de contact:

Ana Maria Cornea

Fashion Designer

E-mail: me@anamariacornea.com
Web: www.anamariacornea.com

Facebook: Ana-Maria-Cornea
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ana Maria Cornea