Stil

#tendinte #pantofi #Expertul Acasa.ro designerul Dumitru Mihaica

Expertul Acasa.ro, designerul Dumitru Mihaica: Pantofii in primavara-vara 2013, tocuri inalte, culori curajoase si accente metalice

Tendintele se invartesc in cercuri de spirala – asta e lectia pe care am invatat-o in ultimii 5, daca nu chiar 10 ani. Iar termenul “reinventare” descrie cel mai bine fenomenul modei din ultima perioada. In linii mari, asta se intampla si cu sezonul cald, primavara-vara 2013: anii '80, cu tot cu eleganta lor androgina, raman, si in cazul pantofilor, principala tendinta.

Ghidul culorilor bune

Specialistii de la Pantone au decis inca de acum cateva luni ca 2013 va fi de culoare verde-smarald. Tot ei sunt mai indulgenti insa atunci cand vine vorba de scena fashion, extinzand paleta nuantelor care ne pot ghida in sezonul urmator. Acestea pornesc de la albastru Monaco sau violet african si ajung la Nectarine, o “sora” mai pastelata a hitului de anul trecut in materie de culori, Tangerine Tango. Nectarine pare a fi nuanta care va trezi cu adevarat interesul designerilor vestimentari si de accesorii.

Pastelurile sunt in continuare folosite, insa culorile ca galben neon sau roz puternic, in combinatii surprinzatoare cu “animal print”, de exemplu, sunt deliciul sezonului. Eu am decis sa pastrez mai ales pielea cu model de leopard, pentru ca pantofii si sandalele verii trebuie sa aiba macar cateva accente din acest material.

Texturi metalizate

Argintiul sau auriul metalizate, mai ales cand vorbim despre balerini sau sandale joase, vor defini insa cu adevarat perioada urmatoare, in materie de incaltaminte. Iar tinand cont ca pantofii, sandalele sau balerinii devin foarte ascutiti, acest tip de material va arata cu atat mai elegant. Se urmareste astfel o tendinta nescrisa a ultimilor ani: asa-zisa tinuta de seara este adusa in strada, scoasa din casa la pranz, plimbata chiar si in birou. Si nimic nu intareste astazi acest lucru asa cum o fac o pereche de balerini argintiu-metalizat, asortati la o vestimentatie aparent sobra.

Pantofii clasici revin in forta

Pantofii oxford nu se dau plecati nici acum, insa sunt din ce in ce mai masculini, ceea ce, paradoxal, ii face extrem de feminini. Mai ales daca alegem combinatii indraznete de texturi si culori.

Catarame din metal, supradimensionate, nenumarate cureluse sau accesorii pe sandale – nimic nu este prea mult in primavara/vara lui 2013. Surpriza sezonului este insa “Cenusareasa” pantofilor de zi – vorbim despre modelul clasic, cu varf foarte ascutit si toc cui, cat mai inalt. Desi platformele sunt inca foarte trendy si raman pe pozitii, mai ales ca femeile nu vor sa renunte pentru nimic in lume la comoditate, pantofii clasici revin in forta si vor determina cu siguranta trend-ul anului viitor.

 

Dumitru Mihaica

Designer

Telefon: 0720.400.994

Email: contact@monoshoes.ro

Site web: //monoshoes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dumitru Mihaica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea