Stil

#pensule #ruj #fond de ten #pudra #blush #mascara #crema hiratanta #concealer #set de pensule

Expertul Acasa.ro, consultantul de imagine Anca Ioana Marin: 10 produse de nelipsit din orice trusa de machiaj

Dupa ce am facut un scurt inventar al trusei de machiaj si pentru ca primavara este anotimpul regenerarii si al frumusetii, sa vedem ce produse nu trebuie sa lipseasca vreodata din trusa unei femei care isi doreste sa fie eleganta si mereu in centrul atentiei, fara sa epateze.

1 Crema hidratanta

Aplicarea fondului de ten pe un ten deshidratat nu ofera aspectul asteptat. Pentru a-ti mentine pielea hidratata si pentru a crea acel ten minunat pe care arata bine cel mai natural machiaj ai nevoie de o crema hidratanta de foarte buna calitate pe care sa o folosesti in fiecare zi.

Sursa foto: etsy.com

Cremele hidratante sunt formulate pentru a mentine in piele apa si a nu o lasa sa se evapore, impiedicand uscarea pielii. Totusi, nu alege un produs care este prea greu sau prea uleios, acesta iti va bloca porii pielii. Anumite creme contin SPF pana la 30 si sunt de preferat deoarece au si rolul de a te proteja de razele soarelui.

2 Fond de ten

Foarte important pentru aspectul machiajului este fondul de ten. Cand il alegi probeaza-l pe zona de sub barbie, aproape de gat. El trebuie sa fie identic cu nuanta pielii.

Ca si textura, sunt de preferat produsele care contin mai putina pudra, acestea nu incarca tenul si in acelasi timp acopera suficient pentru un look foarte aproape de natural.

In cazul in care tenul tau are nevoie de corectare a culorii, ca in cazul celor care sufera de cuperoza, poti folosi inainte de aplicarea fondului de ten un primer special, verde, care sa neutralizeze rosul.

3 Concealer

Ai nevoie de concealer pentru a masca micile imperfectiuni ale pielii sau cearcanele. Acest produs poate fi formulat intr-o forma lichida, crema sau stick. Forma lichida este cea mai usoara, iar cea stick este foarte opaca si cu cea mai mare putere de acoperire.

Sursa foto: halaajam.wordpress.com

Exista o mare varietate de nuante, iar greutatea consta in a alege acea nuanta potrivita pielii tale. Mai gasim si varianta paleta, care contine culori ca: verde, lila sau orange, acestea fiind, de fapt, culoarea complementara imperfectiunii pe care vrem sa o corectam.

Dupa ce ai aplicat acest produs, fixeaza-l cu un strat fin de pudra translucida.

4 Pudra

Este bine ca machiajul sa fie cat mai natural, mai ales cel de zi, iar pudra translucida face posibila aceasta dorinta. Cand este aplicata corect, aceasta pudra este invizibila, dar creeaza un ten perfect.

Iata ce merite are acest produs: 

  • estompeaza usoare greseli in machiaj, de exemplu, prea mult blush sau o culoare prea intensa;
  • impiedica tenul sa luceasca;
  • fixeaza fondul de ten si/sau concealer-ul.

Poti aplica aceasta pudra pe frunte, nas, barbie, chiar fara a avea fond de ten, in cazul in care tenul tau nu are nevoie de “corectare”, si poti obtine un aspect mat.

Aceste pudre se gasesc intr-o mare varietate de nuante, totusi recomand pudra HD, care nu contine talc si este mereu preferata de make-up artistii profesionisti.

5 Fard de pleoape

Culoarea fardului de pleoape poate fi inchisa, pentru un efect dramatic, seara, sau naturala pentru zi. Fardurile de pleoape au mai multe variante: creion, crema sau pudra presata. Il poti aplica pe toata pleoapa superioara, iar apoi sa pui in evidenta conturul ochilor cu negru sau maro foarte inchis, pentru seara.

Culorile naturale, pentru zi, sunt destinate sa creeze acel look clasic care iti accentueaza ochii. Poti merge pe varianta neutra sau poti opta pentru o culoare care sa contrasteze cu ochii tai.

Inainte de a farda ochii, aplica pe pleoape un strat subtire de concealer sau fond de ten, pe care il fixezi cu foarte putina pudra. Foloseste pensule separate pentru fiecare culoare, astfel vei impiedica amestecul nedorit de nuante.

6 Tusul sau eyeliner-ul

Acesta accentueaza forma ochilor, iti da un aspect glamour si este preferat in special pentru machiajul de seara.

Sursa foto: spruance.blogspot.com

Ai mai multe optiuni:

  • varianta lichida – ofera un look dramatic, dar trebuie o “mana experimentata”, deoarece este greu de aplicat.

  • varianta gel – este cel mai simplu de folosit si, pentru un rezultat rapid, ai nevoie de o pensula cu perii mai tari care iti ofera mai multa precizie.

  • varianta pudra presata care se amesteca cu apa. Aici dificultatea consta in dozarea apei. Daca e prea multa apa in pensula, o sa obtii niste pete de toata frumusetea – acest produs este preferat de make-up artistii profesionisti, deoarece obtin o culoare mai intensa de tus, din aceeasi culoare de fard.
     

7 Mascara

Genele lungi sunt dintotdeauna o trasatura definitorie a feminitatii si frumusetii. Poti purta gene false sau poti opta pentru mascara de foarte buna calitate. Ai posibilitatea de a alege intre diferite tipuri, in functie de ce ai nevoie, astfel, acest minunat produs poate sa alungeasca, sa onduleze, sa ofere volum sau toate trei la un loc si poate oferi o privire ametitoare, de neuitat.

Poti alege intre aceste optiuni sau poti recurge la  un mascara waterproof, daca este necesar. Ca si culori, sunt de preferat cele naturale, ale parului si sprancenelor. Mare grija la alegerea nuantelor de maro, exista posibilitatea sa “imbatraneasca” ochii, iar culorile ca fucsia sau turcoazul alege-le pentru un party excentric, nicidecum pentru machiajul de zi.

8 Blush-ul

Acest produs e destinat sa ofere acel aspect de obraji imbujorati, cu conditia sa fie ales si aplicat corect. Pentru persoanele cu tenul deschis, culoarea preferata este roz sau corai, iar pentru cele cu tenul mai inchis culoarea poate fi mai intensa pana la burgundi.

Sursa foto: mylifeinbeauty.com

Blushul poate fi sub forma de crema sau pudra. Cel pudra este mai usor de aplicat, insa cel crema, desi se aplica mai greu, este mai potrivit daca ai tenul uscat.

Aplica blushul pe pometi si foarte putin spre centrul obrazului pentru o stralucire discreta si naturala.


  9Rujul sau gloss-ul

Gloss-ul sau rujul vin sa completeze machiajul tau, astfel ca poti alege dintr-o paleta vasta de culori, in functie de tenul tau, nuanta care te pune cel mai bine in valoare.

Gloss-ul este mai stralucitor, buzele tale vor arata mai senzual, dar nu va rezista la fel de bine ca un ruj, deci trebuie reaplicat, dupa un timp.

Rujul este mai opac si mai pigmentat si aici poti opta pentru un produs cremos, care ofera si hidratare sau pentru unul tip “long-wearing” care, in schimb, poate usca buzele. In acest caz, nu uita, seara, dupa demachiere, aplica un strat generos de balsam de buze cu unt de shea.

Rozul, bejul (natural) si  rosul pun in valoare tenul mai deschis, pe cand visiniul si maroul sunt destinate tenurilor mai inchise.

10 Set de pensule

Pensulele sunt foarte importante in machiaj, acesta este si motivul pentru care orice make-up artist profesionist detine cel putin 100 de pensule. Nu te speria, nu este cazul sa investesti masiv in pensule, dar este cazul sa achizitionezi cel putin urmatoarele:

  • pensula de pudra

  • pensula de blush

  • pensula plata pentru fard de pleoape

  • pensula rotunda pentru estompare fard

  • pensula de sprancene

  • pensula pentru ruj

Inainte de a cumpara un set de pensule testeaza calitatea: pensula nu trebuie sa piarda fire de par, acestea trebuie sa fie taiate uniform (fara fire mai lungi care inteapa), coada si mansonul sa fie bine montate, sa nu se miste.


Acestea sunt produsele nelipsite din orice trusa de machiaj, insa, fiecare dintre noi avem produse preferate cu care obtinem rezultatele dorite si la care nu vrem sa renuntam, dar nu este un motiv sa nu incercam si alte variante care sa ne incante si sa ne faca sa stralucim.

Date de contact:

Anca Ioana Marin

Site: artinmakeup.ro

Email: contact@artinmakeup.ro

Tel.: 0732.849.492

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Anca Ioana Marin final

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea