Stiinta & Tehnologie

Zona UE mai ieftina la SMS-uri

Iata ca avem si o stire care poate bucura multe suflete. Daca pana acum era scump sa vorbesti cu familia din strainatate, iata ca lucrurile se schimba putin.

Din pacate nu avem tarife mai mici pentru convorbiri, dar in schimb le primim pentru SMS -urile trimise, pentru ca cei din Comisia Europeana spun asa.

Bani mai putin pe SMS-uri

Dar sa vedem cum stau lucrurile, care inca nu sunt destul de clare. Mai pe scurt Vivianne Reding care este comisarul european pentru comunicatii,doreste sa impuna limitarea tarifelor la SMS la valori cuprinse între 4,2 si 12 eurocenti.

Acestea nu pot fi decat vesti bune pentru noi clientii, dar operatorii de telefonie mobila nu sunt tocmai atat de fericiti, pentru ca acestia ar putea fi nevoiti sa reduca tarifele pentru trimiterea de SMS-uri. Bineinteles ca aceasta "lege" va fi valabila doar pentru statele membre UE.

Se putea si de bunavoie...

Chiar daca unii vor fi nemultumiti, legea este lege, pentru ca pana la data de 1 iulie, fiecare operator de telefonie mobila avea timp sa scada tarifele pentru SMS-uri. Din pacate nimeni nu a respectat directiva comisalului de comunicatii, iar acum acestia sunt pusi in fata unui fapt aproape implinit.

Vivianne Reding declara: "Operatorii aveau timp pana pe 1 iulie sa reduca singuri tarifele, insa au facut-o fara prea mari rezultate. Tarifele de roaming pentru un SMS au scazut de la 29 la 28 eurocenti. Acesta este cu adevarat un semn al slabiciunii fortelor de autoreglementare ale bransei. Asa ca, acum voi fi nevoita sa lucrez impreuna cu Parlamentul si cu Consiliul European la o directiva privind reducerea acestor tarife."

Dar lucrurile nu sunt asa usoare precum doreste Reding, pentru ca toti operatorii au atras atentia asupra incalcarii unor legi cum ar fii legislatia antitrust, singura lor solutie fiind tarife redude pentru schimbul de date si mesaje text gratuite in cadrul pachetelor de servicii. Ramane de vazut cum decurg lucrurile.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea