Stiinta & Tehnologie

#auto #viitor #design #concept #youth mobile 2030 #design challenge

Youth Mobile 2030 sau cum ar putea arata masinile viitorului

Salonul Auto din Los Angeles gazduieste in fiecare an o competitie denumita Design Challenge , in cadrul careia designerii auto isi prezinta propriile concepte ale automobilelor din viitor.

In acest an au fost prezentate variante de masini pe care tinerii cu varste intre 16 si 23 de ani le vor conduce in 2030.

Audi eSpira & eOra

Cei de la Audi au prezentat doua concepte, Audi eSpira si Audi eOra. Cel de al doilea concept este versiunea sportiva, iar soferul va sta asezat in ea in aceeasi pozitie pe care o persoana o are pe bicicleta.

Ambele masini au fost concepute in asa fel sa nu fie plictisitoare pentru tanarul sofer si interfata pe care cele doua automobile o au este atat de intutiva incat sunt capabile sa "citeasca" fiecare gest al soferului.

GM Hero

Conceptul GM Hero da o sansa soferilor "gameri", cei care nu au un carnet de conducere , dar in schimbi sunt asi in manuirea unui automobil virtual. Interfara lui GM Hero este asemanatoare cu cea a unui joc video in care utilizatorul trebuie sa conduca o masina.

Ideea principala este ca orice tanar sofer poate insera cu ajutorului unui smartphone in memoria masinii o destinatie. Computerul de bord preia controlul masinii si lasa soferul sa conduca doar cand acesta a trecut cu brio de testul de conducere aplicat direct in masina.

Honda Helix

Designerii de la Honda au prezentat probabil cel mai provocator concept. Sub motto-ul: "integrarea genetica si polimerii adaptivi vor zdromi paradigma a ceea ce este considerat azi unic", cei de la Honda s-au folosit de ADN-ul uman pentru a creea un automobil care se poate metamorfoza.

In viziunea niponilor, Honda Helix se va folosi de amprenta genetica a soferului si cu ajutorul unor bio-receptori, masina va putea sa devina o "extensie" a acestuia, schimbadu-si culoarea, forma si materialele din care este construita.

Honda Helix are totusi la baza trei reguli: A, forma disponibila pentru drumuri stramte, B, pentru situatiile in care soferul trebuie sa conduca cu viteza si Z, pentru orasele aglomerate.

Mazda Souga

Conceptul Mazga Souga este mai degraba un serviciu dedicat celor tineri. Acestia ar putea accesa o "realitate virtuala" unde vor realiza masina dorita in 3D, iar software-ul de fabricare le-ar permite acestora sa cumpere masina printr-un sistem asemanator cu cel de achizitie a unui telefon mobil.

Designerii de la Mazda au tinut sa precizeze ca acelasi stil de personalizare ar putea fi aplicat si altor produse, ca haine, telefoane mobile, electronice, mobila, etc.

Toyota LINK

Conceptul Toyota LINK este un fel de " social networking " adus la alt nivel. Modelele sunt dedicate in special segmetului de studenti si automobilele Toyota LINK ar putea fi inchiriate din anumite centre. Fiecare model poate fi personalizat prin intermediul unui program denumit LINK SKINZ.

Totodata, ocupantii autovehiculelor pot face schimb de continut digital , orarul facultatilor, notite din timpul cursurilor, etc, in timp ce se afla la bordul masinii. Designerii au mai adagat anumite particularitati modelului, in loc de roti, Toyota LINK va avea sfere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea