Stiinta & Tehnologie

Walkman W960i – un rival de marca al iPhone

Nava amiral a gamei Walkman de la Sony Ericsson, modelul W960i va fi lansat pe piata in vara acestui an pentru a fi un competitor de marca al vestitului iPhone Apple.

Primul lucru observat la Sony Ericsson W960i este apectul sau superb. Chiar daca de design-ul folosit pentru acest telefon s-au mai bucurat inainte si modelele W880i si S500i, se poate considera ca este un stil nou al Sony Ericsson.

W960i music phone

Tastele muzicale dedicate sunt pozitionate deasupra tastaturii principale pentru a sublinia principalul scop al telefonului – muzica. Memoria interna de 8 GB e suficienta pentru a stoca in jur de 8.000 de melodii.

Aplicatiile Walkman 3.0, TrackID si Media Manager inlesnesc organizarea si transferul melodiilor intre calculator si telefon printr-o interfata USB (W960i iti spune numele artistului si cantecul dupa cateva secunde si poate transfera 1 GB de muzica in mai putin de 3 minute).

Viata bateriei este impresionanta la W960i, atunci cand este folosit doar ca music player. Telefonul poate reda muzica si 27 de ore fara sa aiba nevoie de reincarcare .

Demne de amintit mai sunt si castile stereo Bluetooth cu care W960i este echipat standard.

Camera foto si video

Sony Ericsson W960i are o camera de 3.2 megapixeli cu autofocus. In ciuda faptului ca telefonul este un Walkman si nu un CyberShot, camera ofera o fidelitate de invidiat. De asemenea, W960i filmeaza cu 30 cadre pe secunda – calitate DVD la fel ca si Nokia N93 si N95.

Web browsing

W960i are inclus Wi-Fi (802.11b) 3G si GPRS, fiind cu mult superior iPhone-ului din punctul asta de vedere. Din pacate, modelul nu are HSDPA ( High Speed Downlink Packet Access), facilitate disponibila pe W910i.

Chiar daca W960i – cel mai bun Walkman de pana acum – are avantaje clare in fata iPhone-ului, tot nu se stie daca va face fata mult asteptatului model de la Apple. Nu putem totusi sa nu reamintim touchscreen -ul TFT, memoria interna de 8 GB, WiFi (Wireless Fidelity) si camera de 3.2 megapixeli (mult superioara camerei de 2 megapixeli a competitorului).

Totusi, ar trebui sa fim recunoscatori Apple pentru ca a fortat Sony Ericsson sa produca cel mai bun Walkman de pana acum, cu niste faciliati inedite (touchscreen) si un focus mult mai mare pe interfata cu utilizatorul.

Autor: Ciprian Militaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea