Stiinta & Tehnologie

#vedere noaptea # lentile contact # lentile vedere noaptea

Vom putea vedea perfect pe intuneric. Iata cum!

Omul se va alatura sarpelui, pisicii sau altor specii de animale cu un simt al vazului ascutit pe intuneric, chiar daca va primi o mana de ajutor din partea stiintei pentru a capata aceasta abilitate. Cercetatorii americani lucreaza la conceperea unor lentile de contact inteligente, care sa permita oamenilor sa vada perfect noaptea!

Lentilele de contact obisnuite trec in alta etapa a stiintei. Simplul ajutor pe care acestea il ofera vazului, in cazul unor afectiuni oculare, nu mai este suficient pentru cercetatori. Americanii de la Universitatea din Michigan vor sa ofere o noua abilitate lentilelor de contact: captarea luminilor si perceperea imaginilor si formelor pe intuneric.

Asa vor lua nastere lentilele de contact inteligente, care vor ajuta oamenii sa vada noaptea la fel de bine ca o pisica. Acestea vor fi concepute din grafen, intrucat este un material care absoarbe rapid orice urma de lumina. Straturile de grafen din lentile vor forma un senzor care va avea capacitatea de a detecta orice urma de lumina - ultravioleta, infrarosie sau vizibila.

Foto: dark.pozadia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea