Stiinta & Tehnologie

#service auto #automobile #materiale #reparatii #lucrari de intretinere

Vom putea asista la reparatii in service abia in septembrie 2014

Dreptul proprietarilor de automobile sa fie prezenti in timpul reparatiilor din service-ul auto devine realitate. Legislatia publicata in Monitorul Oficial intra insa in vigoare abia in luna septembrie 2014.

Soferii vor avea dreptul sa asiste la reparatiile sau lucrarile de intretinere din service fie direct, fie prin sistem audio-video. Legea nr. 51/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 146, din 19 martie 2013, intra insa in vigoare abia peste 18 luni, in toamna anului viitor.

Service-urile auto care nu vor respecta noua lege incepand cu luna septembrie 2014 risca suspendarea autorizatiei tehnice RAR pana la indeplinirea conditiilor prevazute noua lege, potrivit Avocatnet.ro.

Scopul legislatiei este de a permite consumatorului sa fie direct informat, pentru a elimina suspiciunile cu privire la piesele si materialele utilizate in reparatii la orice service auto.

Sursa foto: exoautomotive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea