Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #dealeri auto #taigun #mini suv

Volkswagen Taigun, foarte aproape de productia in serie

Versiunea de serie a conceptului Volkswagen Taigun va ajunge in curand la dealerii autorizati. Directorul de design al Volkswagen, Klaus Bischoff, este convins ca noul Taigun va ajunge pe piata auto in viitorul foarte apropiat.

Cu toate ca acesta a fost prezentat anul trecut in Brazilia, mini SUV-ul va fi vandut atat in Europa, cat si in America. Conceptul are la baza masina de oras VW up!, fiind cu 81 mm mai inalt, 83 mm mai lat si avand o distanta intre roti mai mare cu 50 mm.

Puterea va fi data de aceleasi motorizari ca cele ale masinii de oras si va include motorul de 1.0 litri in 3 cilindri dezvaluit pe modelul up! GT Concept. In pofida marimii sale, motorul va dezvolta nu mai putin de 109 CP si va avea un cuplu maxim de 162 Nm.

In afara noii generatii Tiguan care va veni in 2014 si a noului Touareg programat pentru 2015, Volkswagen vrea sa construiasca un model crossover bazat pe platforma lui Polo. Acesta va fi pozitionat sub VW Tiguan si va fi o alternativa mai mica ca spatiu oferit si mai accesibila din punct de vedere al pretului.


Sursa foto: autoexpress.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea