Stiinta & Tehnologie

#europa #vanzari #volkswagen golf # Volkswagen Golf europa #lider vanzari

Volkswagen Golf, lider de vanzari in Europa

Volkswagen Golf a fost cel mai bine vandut model auto pe piata din Europa in primul trimestru al acestui an, potrivit unei statistici intocmite de compania de cercetare JATO Dynamics.

Studiul a fost realizat in 30 de tari europene si indica faptul ca Volkswagen Golf a fost singura masina vanduta in peste 120.000 de exemplare. Pe locurile doi si trei s-au situat Ford Fiesta si Volkswagen Polo (peste 80.000 de unitati vandute).

Ford Focus si Opel Corsa au depasit 70.000 de unitati, iar Renault Clio, Opel Astra si Nissan Qashqai au trecut de 60.000.

In total, in primele trei luni ale lui 2011 s-au vandut in Europa 3,4 milioane de masini noi. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, vanzarile au inregistrat un declin de 7,5%.

Statistica arata ca doar trei din cele zece modele auto incluse in top au inregistrat cresteri, cea mai buna evolutie fiind in cazul Toyotei Yaris (13%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea