Stiinta & Tehnologie

#dacia #sandero #mioveni #germania #rabla #angajari #productie #cerere #auto

Vesti bune pentru Dacia

Datorita programelor de innoire a parcurilor auto din Europa si din Romania si a succesului inregistrat de modelele Dacia, s-a hotarat marirea productiei de la 1.200 vehicule /zi la 1.340 vehicule/zi.

Acest lucru se datoreaza in special cererii crescute de autoturisme Dacia in tari care ofera o prima consistenta pentru casarea unui autovehicul vechi.

Germania, salveaza Mioveniul

Prin oferirea a 2500 de euro, autoritatile germane au crezut ca vor stimula nu numai innoirea parcului auto , dar si productia interna de autoturisme. Dar, in conditiile aparitiei lui Sandero, model disponibil la un pret de aproximativ 7.500 euro, cumparatorii germani au luat cu asalt reprezentantele constructorului roman.

Practic, Dacia a realizat pana acum 2,1% din vanzarile totale ale programului "rabla" din Germania, mult peste asteptari. Constructorii autohtoni precum Volkswagen sau Opel au inregistrat 14,2%, respectiv 10,2% din vanzari.

Schimbari din iunie

Astfel, incepand cu data de 15 iunie 2009, Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 de vehicule zilnic la 1.340 vehicule. Aceasta marire a cadentei va conduce si la cresterea cu aproximativ 500 de salariati a efectivelor uzinei. Vor fi recrutati salariati cu precadere dintre fostii angajati care au beneficiat de contracte de munca pe durata determinata (CDD).

Totodata, unui numar de 400 salariati cu contracte de munca pe durata determinata (CDD) li se va prelungi contractul. Schimbarile in privinta efectivelor de personal sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat in urma cu numai o luna, Directorul general Dacia preciza ca marirea productiei, si deci si a numarului de angajati, este imposibila timp de cateva luni.

La sfarsitul anului trecut, din cauza scaderii productiei, Dacia si-a inchis activitatea timp de mai multe saptamani. Totodata, 920 de angajati au parasit uzina din totalul de 2.800 de persoane angajate pe perioada nedeterminata .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea