Stiinta & Tehnologie

Vechii egipteni au fost primii care au folosit telefoanele mobile

Pare incredibil, dar arheologii englezi care conduceau o misiune intr-una dintre piramidele faraonilor din Valea Regilor au facut o descoperire la care nu se asteptau.

Descoperirea oamenilor de stiinta britanici poate fi catalogata in aceasi serie de ciudatenii care a zguduit lumea atunci cand sculptura unui astronaut s-a gasit incrustata pe peretii Catedralei din Salamanca, Spania, care a fost construita in anul 1102.

Faraonul Merneptah avea mobil

Astfel, arhologii au gasit pe peretii unui mormant antic egiptean desene care aratau clar ca oamenii din acea vreme aveau la dispozitie metode de comunicare mai mult decat asemanatoare cu ceea ce numim noi in prezent telefoane mobile.

Pictura in cauza s-a gasit in mormantul faraonului Merneptah, care a domnit in Dinastia a XIX-a. Intrarea in mormant este decorata cu scene care ii arata pe Isis si Neftis glorificand Cercul Solar. Restul coridorului este impanzit cu "versete" din Cartea Portilor , iar sarcofagul faraonului se gasea in anticamera.

Arheologii au continuat cercetarea camerei si au gasit sarcofagul interior care se afla la cateva nivele mai jos sub pamant intr-o hala sustinuta de coloane. Peretii halei sunt ornati cu numeroase picturi printre care si cea a lui Merneptah in pielea lui Osiris. Singura problema a venit atunci cand la o cercetare mai atenta, unul dintre cei prezenti a descoperit in aceasta pictura un obiect care nu avea ce cauta acolo: un dispozitiv similar telefonului mobil.

Opera hotilor de morminte?

Pentru ca mormantul acestui faraon nu este o descoperire recenta, cei prezenti au crezut initial ca este opera hotilor de morminte de la inceptul secolului XX si este o simpla farsa, dar testele facute arata ca vopseau folosita este la fel de veche ca restul camerei si obiectelor de acolo.

Misterul nu a fost inca elucidat si in prezent o comunitate de cercetatori si arheologi conduc o campanie de identificare a adevarului. Daca se descopera ca egiptenii foloseau telefoane mobile sunt sanse ca toate cartile de istorie si stiinta sa fie revizuite.

“Majoritatea informatiilor din aceasta stire sunt false. Copiaza linkul si trimite farsa unui prieten. Astazi este 1 Aprilie.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea