Stiinta & Tehnologie

#mai #volkswagen #vanzari

Vanzarile Volkswagen au urcat cu 8,6% in luna mai

Volkswagen a inregistrat o crestere de 8,6% a vanzarilor la nivel mondial in luna mai . Grupul auto a vandut 604.200 autovehicule, in crestere fata de 556.500 unitati vandute in luna mai a anului trecut.

Vanzarile de la inceputul anului au insumat in total 2,94 milioane de autovehicule la nivel mondial, cu 18,1% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Christian Klingler, membru al comitetului director responsabil cu vanzarile, a declarat ca aceste cresteri semnificative sunt mai degraba rezultatul compararii cu o perioada "foarte slaba", cea a anului trecut.

"Multumita gamei largi de modele, Volkswagen obtine actualmente rezultate peste medie de pe urma cererii solide de pe piete importante, precum China si Statele Unite"
, a spus Klinger.

"Cu toate acestea, tendinta actuala nu ne permite sa tragem concluzii asupra evolutiei viitoare. 2010 ramane un an al provocarilor pentru industria auto ", a adaugat reprezentantul Volkswagen.

Cea mai importanta piata dupa numarul vanzarilor a fost China, cu o crestere de 48,2%, la 777.800 autovehicule vandute de la inceputul anului pana in luna mai, in timp ce vanzarile din India s-au dublat in aceeasi perioada de cinci luni, la 13.500 de unitati. Drept urmare, vanzarile Volkswagen din intreaga regiune Asia-Pacific au crescut cu 47,6% in primele cinci luni.

In SUA, cresterea vanzarilor a continuat intr-un ritm "satisfacator" de la inceputul anului pana la finalul lunii mai, avansand cu 33,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile din Spania au crescut cu 44,5%, iar in Marea Britanie, compania a inregistrat o crestere a vanzarilor de 32,2% in perioada mentionata.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea