Stiinta & Tehnologie

Vanzările de telefoane mobile – la relanti

Creşterea pie ţei mondiale de telefonie mobilă a înregistrat o încetinire în cel de-al doilea trimestru al a.c., raportează cabinetul de studiu Gartner. 229 mln de telefoane mobile au fost vandute persoanelor fizice în această perioadă, ceea ce reprezintă o creştere de 18,3% în raport cu cel de-l doilea trimestru de pe 2005. Ceea ce este sub creşterea de 23,8% înregistrată în primul trimestru pe 2006. Este o încetinire care se explică prin scăderea vanzărilor de pe piaţa europeană nord-americană. Creşterea din cel de-l doilea trimestru de pe 2006 a provenit de pe pieţele emergente.

Printre producători, firma americană Motorola, numă rul doi în lume după Nokia, pentru a caştigat cea mai mare parte a pieţei în cel de-al doilea trimestru de pe 2006. Motorola a înregistrat performanţe comerciale în sectorul telefoanelor Razr. Pentru a continua să-şi caştige clienţi, producătorul anunţase pentru luna iunie scoaterea pe piaţă a noului “Motofone”, un mobil nu prea scump şi mai fin decat modelul său ultra-plat Razr.

Motofone fusese destinat pieţelor Chinei şi Indiei, care sunt astăzi un nou eldorado pentru producătorii a căror pieţe interne sunt suprasaturate. Totuşi, în pofida performanţelor înregistrate de Motorola, Nokia îşi menţine cald locul de lider mondial . Într-un an, Nokia a trecut de la 31,6% din piaţă în cel de-l doilea trimestru de pe 2006. De calaltă parte, conform studiului biroului Garter, restul actorilor, Samsung, LG Electronics şi BenQ Mobile, şi-au văzut partea de piaţă micşorandu-se în cel de-al doilea trimestru de pe 2006.

În pofida acestei încetiniri a creşterii, de biroul de cercetări Gartner rămane optimist în continuare. Acesta prevede vanzarea a 238 mln de telefoane mobile pentru cel de-al treilea trimestru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea