Stiinta & Tehnologie

#Marcus Hutchins #oprire atac cibernetic #WannaCry #atac cibernetic

Un tanar in varsta de 22 de ani, fara studii de specialitate, a oprit atacul WannaCry. Cine este acesta

Atacul cibernetic WannaCry ce a afectat intreaga lume a fost oprit de un tanar in varsta de 22 din Marea Britanie. Marcus Hutchins nu are studii de specialitate in domniul IT. Tanarul, cunoscut pe internet sub pseudonimul Marware Tech, a reusit sa opreasca virusul din propria casa.

Marcus Hutchins, expert in securitate cibernetica, ar fi oprit virusul in mod accidental, dupa ce a activat o linie de cod destinata inchiderii. Mai exact, Hutchins a descoperit ca WannaCry apela o adresa web care nu era inregistrata; el a cumparat domeniul pentru a urmari modul in care virusul se raspandeste. Tanarul nu a stiut insa ca cel care construise ransomware-ul integrase special o linie de cod pentru o astfel de situatie, care il oprea automat in caz ca cineva incerca sa afle modul de propagare, scrie Business Magazin.

Sursa foto: nydailynews.com

Andrew Mabbit, cofondator al Fidus, l-a descris pe Hutchins drept "unul dintre cei mai inteligenti oameni pe care ii cunosc. E platit sa faca ceea ce ii place, iar asta e un vis al fiecaruia."

Atacurile WannaCry au fost lansate cu virus informatic care blocheaza computerele si solicita plati pentru deblocare in moneda virtuala Bitcoin. Expertii in tehnologie informationala incearca sa afle daca atacurile au fost lansate de un singur grup de hackeri, scrie mediafax.ro.

Acestea au fost semnalate, vineri, in peste 100 de tari, inclusiv in Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia si Vietnam, dar si in Romania. Atacurile cibernetice au afectat Serviciul National Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, firma americana de curierat FedEx, grupul francez Renault, precum si alte sute de companii si institutii din intreaga lume.

Sursa foto principala: go4it.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea