Stiinta & Tehnologie

#toyota #recall #masini

Un profesor american ii contrazice pe inginerii Toyota

Un cercetator american ii contreaza pe inginerii Toyota care sustin ca problemele cu pedalierul au la baza o problema mecanica . Conform acestuia, problema e una de software.

Un profesor de tehnologie auto al Universitatii din Illinois a demonstrat americanilor, la cel mai important buletin informativ al zilei al postului ABC News, ca inginerii Toyota au mari sanse sa se fi inselat in ceea ce priveste cauza accelerarii necontrolate a celor peste 5 milioane de masini rechemate in service-urile din intreaga lume din acest motiv.

Conform demonstratiei lui David Gilbert, problemele Toyota ar putea viza o neconcordanta in unitatea centrala de comanda a masinii (UCC), un scurt-circuit in anumite zone ale acesteia putand avea exact efectul acuzat de clientii Toyota ale caror masini au accelerat singure fara logica. Acest scurt-circuit ar putea fi cauzat de uzura excesiva, de umezeala sau de alte combinatii de factori in care sunt implicate subsistemele de comanda ale modelelor Toyota.

Pentru a-si sublinia demonstratia in care a "creat" artificial conditiile pentru un astfel de scurt-circuit, cercetatorul american a demonstrat si faptul ca UCC nu inregistreaza niciun fel de eroare in momentele in care masina accelereaza singura, punand sub semnul intrebarii cercetarile inginerilor Toyota.

Toyota i-a raspuns imediat profesorului, sustinand ca metoda utilizata de el nu are cum sa aiba corespondent natural in realitate. Concret, daca intr-o masina condusa de un client Toyota ar interveni o astfel de situatie, pe bord s-ar aprinde martorul luminos "Check engine" iar masina ar intra in modul de avarie.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea