Stiinta & Tehnologie

#mark zuckerberg #instagram #Oculus VR #achizitie Mark Zuckerberg

Ultima achizitie a lui Zuckerberg facuta astazi a costat 2 miliarde de dolari

Dupa ce a cumparat What's App, Mark Zuckerberg continua seria marilor “cuceriri”. Astazi a incheiat contractul pentru achizitionarea Oculus VR, contra sumei de 2 miliarde de dolari.

Zvonurile ca Mark Zuckerberg ar fi initiat negocierile pentru aceasta platforma de realitate virtuala au inceput in urma cu o luna, insa abia acum s-au materializat.

Oculus VR va fi transformata intr-o "platforma de experiente noi", conform spuselor lui Zuckerberg. La origini, aceasta este un sistem software si hardware destinat jocurilor video, insa noul dezvoltator vrea sa extinda folosirea ei si in alte situatii, precum educatia sau chiar consultatiile  medicale. Oculus VR are deja competitie, insa acest lucru nu l-a speriat pe noul sau detinator. Primul competitor al platformei este un produs al companiei Sony, denumit Project Morpheus.

Zuckerberg nu se teme insa de competitie, mai ales ca a mai investit si in alte proiecte care s-au dovedit a fi de succes, precum Instagram, platforma sociala de fotografie care a avut o crestere de peste 100% in ultima jumatate de an, atingand numarul de 200 de milioane de utilizatori activi.

Sursa foto: visori3d.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea