Stiinta & Tehnologie

# transport marfuri speciale #transport marfuri

Transport de marfuri speciale, in conditii de siguranta

Intotdeauna in cazul unor marfuri speciale, de dimensiuni mari, este nevoie de profesionalism, eficienta, atentie si experienta. Alaturi de principalele aspecte de care se tine seama, foarte important este ca transportul marfurilor de mare valoare sa se realizeze in conditii de maxima siguranta. Un rol dificil si de mare raspundere il joaca transportatorii de marfuri care realizeaza astfel de servicii speciale in tara cat si in strainatate.

Indiferent de ce tip de marfa se transporta, exista solutii la cererea fiecarui client in parte. intotdeauna transportul este sigur, corect si realizat la timp, fie ca este vorba despre:

  • Marfuri agabaritice, marfuri cu temperatura controlata
  • Marfuri speciale (echipamente de birou, imprimante, copiatoare, echipamente de fitness, seifuri, ATM-uri, case de bani, aparate de jocuri de noroc, aparate vending, UPS-uri , piane si altele).

De exemplu aparatura medicala este incadrata in categoria marfurilor speciale. Industria echipamentelor medicale noi este extrem de competitiva pe piata la ora actuala. Multi producatori de renume international investesc enorm in producerea unor echipamente medicale de ultima generatie, care ofera rezultate extraordinare, deseori peste asteptari. Multe dintre acestea au ajuns si la noi in tara, mai ales la cabinetele si centrele medicale particulare.

Furnizarea de echipamente medicale performante la spitalele de stat sau private ajuta la acuratetea diagnosticului, instituirea tratamentului adecvat, sporirea nivelului de confort al pacientului, eficientizarea timpului alocat si a tratamentelor, prelungirea si salvarea vietii pacientilor. Spitalele folosesc echipamente medicale speciale in sectiile de oftalmologie, ORL, imagistica medicala, obstetrica-ginecologie, gastroenterologie.

Cu ajutorul serviciilor de transporturi de marfuri speciale, echipamentul medical ajunge in siguranta la destinatie. O astfel de firma garanteaza transportul sigur al echipamentului medical, indiferent de dimensiunea acestuia. Majoritatea echipamentelor sunt de valoare mare si de aceea necesita o abordare corecta, exacta, planificata cu atentie in cele mai mici detalii. Transportatorii sunt profesionisti, au experienta in domeniu si realizeaza servicii profesionale de manipulare, pozitionare, livrare la destinatie.

In prezent echipamentele medicale sunt costisitoare de aceea transportul lor nu se face de catre oricine, necesita persoane calificate, care sunt instruite corespunzator sa realizeze acest serviciu in conditii de mare siguranta. Este foarte important sa se respecte toate indicatiile clientului privind manipularea aparaturii medicale astfel incat sa se asigure integritatea transportului de la plecare si pana se ajunge la destinatia dorita.

Din categoria echipamentelor medicale avansate, de performanta mare, fac parte:

  • Aparate de ecografie
  • Aparate de radiologie
  • Computer tomografie
  • Computer mamografie
  • Computer rezonanta magnetica
  • Dispozitive speciale de imagistica
  • Paturi de spital
  • Scaune stomatologice
  • Unit dentar (cu masa operatorului, suport al instrumentarului, panou de control, masa suplimentara, grup hidric, masa asistentei, sistem de aspiratie, scaun si lampa stomatologica).

Alaturi de acestea se pot transporta si echipamente de dimensiuni mai reduse, cum sunt analizoarele avansate de biochimie, imunologie, hematologie.

Transportul special ofera servicii sigure garantate, livrarea la timp, urmarirea expedierii in timp real, servicii de protejare a marfii. Toate utilajele folosite dispun de echipamente specializate care pot manipula marfa in siguranta si pot asigura mereu transportul marfurilor speciale care sunt de valoare considerabila, fragile, necesita multa precizie si atentie.

Trasportul special este foarte important cand marfurile sunt de mare valoare. De exemplu in cazul componentelor robotice, a echipamentelor de mare tehnologie, este nevoie de o companie care are experienta in acest domeniu al transportului ce necesita mare atentie. Este necesar ca transportul ca fie executat corect, astfel incat marfa sa ajunga la destinatie in stare perfecta. Conteaza foarte mult ca serviciul de transport sa fie corect realizat cand este vorba despre echipamente performante, de inalta tehnologie, de echipamente electronice si telecomunicatii, dar si de echipamente de valoare pentru alte industrii.

In cazul echipamentelor medicale acestea trebuie manipulate cu foarte mare atentie in timpul transportului. Nu conteaza daca se transporta dispozitive fragile, sensibile la temperatura, speciale sau echipamente medicale, intotdeauna acestea trebuie sa ajunga la destinatie in stare foarte buna si la timp.

In general echipamentele medicale de ultima generatie sunt foarte scumpe, sunt aprobate FDA, au tehnologii avansate, de aceea atat ambalarea lor cat si transportul trebuie sa respecte standardele oficiale de calitate. Ambalarea aparaturii medicale sau a marfurilor medicale speciale se realizeaza in conformitate cu reglementarile stabilite. In acest fel pachetul care contine dispozitivul medical va ajunge in stare buna la destinatie si va indeplini rolul sau fundamental de a furniza un diagnostic perfect si un tratament sigur pacientilor.

Importanta ambalarii este mare pentru ca previne deteriorarea dispozitivului medical in timpul transportului. Intotdeauna ambalajul trebuie sa fie sigur, sa protejeze perfect produsele medicale de mare valoare in timpul manipularii lor si al transportului. Pentru aceasta se aplica proceduri de testare care demonstreaza daca ambalajul dispozitivului medical este adecvat, este de calitate, rezista la manipularea, transportul marfii, o protejeaza in mod corespunzator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea