Stiinta & Tehnologie

#motor electric #vehicul electric #Toyota ME.WE #caroserie plastic #banchete

Toyota ME.WE, primul vehicul electric cu caroserie de plastic

Compania Toyota a prezentat recent un nou concept, ME.WE, un autovehicul electric cu caroserie din polipropilena. Conceptul ME.WE a fost creat de departamentul european de design de la Toyota si Jean-Marie Massaud, un designer renumit pentru proiectele sale vizionare.
 
ME.WE are o masa de 750 kilograme, un motor electric pentru fiecare roata, un sasiu din aluminiu si un habitaclu spatios. Noul model de la Toyota are o lungime  de 3.440 milimetri, o latime de 1.750 de milimetri si o inaltime de 1.600 milimetri. 
 
Sasiul lui ME.WE este fabricat din tuburi de aluminiu, inspirat din motorsport, ajuta la cresterea rezistentei si asigura, totodata, si o masa redusa. 
In podea se gasesc acumulatorii necesari motoarelor electrice, pentru a se evita astfel congestionarea portbagajului. 
 
Habitaclul este asezat in jurul pasagerilor, iar bancheta din spate se poate plia si poate fi depozitata sub locurile din fata. De asemenea, ambele banchete pot fi demontate si utilizate pe post de scaune de picnic. 
 
Producatorii niponi au declarat insa ca, pentru moment, nu se poate vorbi despre o versiune de serie a modelului ME.WE, acest concept fiind doar un studiu de design in ceea ce priveste viitorul vehiculelor electrice.
 
Sursa foto: autoguide.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea