Stiinta & Tehnologie

#hibrid #prius #toyota

Toyota a prezentat doua imagini teaser ale noului sau concept

Toyota a dezvaluit primele imagini teaser ale unui concept care prefigureaza un model hibrid mai mic decat Prius, care va fi lansat in 2011.

Japonezii de la Toyota au dezvaluit doua imagini teaser ale unui concept hibrid, care va debuta la Salonul Auto de la Detroit din 2010. Niponii nu au oferit informatii suplimentare despre noul lor hibrid, dar acesta este un model compact mai mic decat Prius si va intra in productie in anul 2011.

Pe langa anuntarea noului concept, cei de la Toyota au declarat ca vor incepe vanzarea hibridelor plug-in din 2011 la nivel global. Primul hibrid plug-in de la Toyota este Prius, iar o versiune de productie a acestui model a fost prezentata in luna septembrie a acestui an la Salonul Auto de la Frankfurt . In prima faza, cei de la Toyota vor comercializa versiunea plug-in a lui Prius catre companii si flote guvernamentale, vanzarile catre public urmand sa debuteze ulterior.

Toyota estimeaza ca va comercializa cateva zeci de mii de unitati ale versiunii plug-in a lui Prius in anul 2011, iar rivalii sai nu se afla departe cu estimarile. Astfel, cei de la General Motors vor sa vanda circa 60.000 de unitati Chevrolet Volt incepand cu anul viitor, in timp ce Volkswagen pregateste introducerea hibridelor plug-in, iar Nissan va comercializa modelul Leaf incepand cu anul 2010. Cei de la Nissan vor aborda o tactica similara privind vanzarile, pe cand americanii de la GM ar putea sa ofere modelul Volt publicului inca de la debutul pe piata.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea