Stiinta & Tehnologie

# samsung romania # galaxy s6 #samsung galaxy #smartphone

Top neplaceri cand mergi la un festival de muzica si cum sa le rezolvi rapid cu ajutorul tehnologiei

Peste 50% din tineri merg la cel putin doua festivaluri de muzica pe an, iar printre neplacerile legate de aceste evenimente se numara lipsa semnalului WiFi sau imposibilitatea de a face fotografii de calitate cu telefonul mobil.

Febra festivalurilor de vară se răspândește rapid, iar calendarul se aglomerează din ce în ce mai mult. Pentru a fi cât mai bine pregătit pentru concertele programate vara aceasta, nu ai nevoie doar de bilet, ci și de tehnologie, arata o cercetare Samsung Electronics România privind obiceiurile, temerile și problemele pe care participanții la concerte le au atunci când merg la festivaluri. 

Studiul a arătat că peste jumătate din respondenți merg la cel puțin două astfel de evenimente pe an, iar majoritatea  tinerilor (peste 80%) frecventează doar festivalurile locale. Cei mai mulți au declarat că se duc la festivaluri și concerte pentru a se distra alături de prietenii lor (58%) și pentru a-i asculta live pe artiștii lor preferați (50%). Din punctul lor de vedere, festivalurile au avantajul de a prelungi momentele de distracţie, oferind o gamă variată de artiști, pentru mai multe preferințe muzicale.

Întrebați ce fac în timpul concertelor, peste jumătate dintre respondenți au spus că fredonează cântecul preferat, dansează sau își petrec timpul cu prietenii lor. Cel puțin unul din trei participanți se folosește de gadget-uri pentru a capta momentele artistice: 31% dintre ei fac înregistrări video, 14% dintre ei fac înregistrări audio a melodiilor, iar 9% dintre ei folosesc aplicații de recunoaștere a melodiilor.

De asemenea, ei au enumerat printre cele mai mari neplăceri aglomerarea sau distanța lungă între zonele în care vor să ajungă și scena concertelor. Statul la cozi în zonele de mâncare este neplăcut pentru 55% dintre respondenți, iar alte neplăceri sunt cauzate de lipsa locurilor de odihnă, lipsa locurilor de alimentare pentru smartphone-uri și lipsa semnalului WiFi.

Peste 50% dintre participanții la festivaluri s-au arătat nemulțumiți și de faptul că nu au putut suprinde în fotografii artiștii de pe scenă, din cauza oamenilor din fața lor sau a faptului că sunt prea departe de scenă. Fotografiile făcute pe timpul nopții nu ies bine pentru mai mult de 25% dintre utilizatorii de dispozitive smart, în timp ce aproape 20% dintre ei rămân fără baterie făcând prea multe poze.

"Toate aceste neplăceri pot fi preîntâmpinate cu ajutorul tehnologiei Samsung de ultimă generație. Smartphone-ul Galaxy S6  si funcția Quick Launch oferă acces rapid la camera foto, prin simpla apăsare a butonului Home, iar funcțiile speciale, precum stabilizatorul optic de imagine și modul Wide-Angle îți vor oferi imagini clare. Funcția Fast Charge îți oferă până la 4 ore de utilizare după numai 10 minute de încărcare a bateriei, iar activarea modului Ultra Power Saving Mode când mai ai doar 37% din baterie îți permite folosirea smartphone-ului timp de până la 2 zile", au precizat reprezentantii Samsung Romania, cu ocazia lansarii acestui studiu. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea