Stiinta & Tehnologie

#germania #dacia #tiriac

Tiriac vrea sa vanda Dacia in Germania

Ion Tiriac, intentioneaza sa deschida centre auto Dacia in Europa de Vest , in Germania sau Franta. Omul de afaceri a adus, dupa anii '90 in Romania, Mercedes, Ford si Metro Cash&Carry.

"Am luat in calcul sa devenim si dealer Dacia in strainatate, nu in Romania. Dacia este o masina care pentru mine a avut o evolutie surprinzatoare. Produsul este bun, este extrem de bine vandut in strainatate", a declarat, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar , Ion Alexandru Tiriac, fiul fostului tenisman si reprezentantul lui in consiliile de conducere si administratie ale Tiriac Holdings, un grup care a rulat anul trecut afaceri de 1,3-1,4 miliarde euro.

Inca de la relansarea Dacia in Europa de Vest, din 2005, constructorul autohton a exportat pe piata germana peste 133.000 de autovehicule pana la sfarsitul anului trecut, in valoare de aproximativ 1,1 mld. euro.

"Ideea de a construi un dealer Dacia in Franta sau Germania reprezinta un business foarte bun , dar momentan sunt alte probleme de rezolvat aici in Romania. Dar noi inca nu suntem unde vrem sa fim aici. Vrem mult mai sus", a subliniat Tiriac.

Tiriac Holdings detine un portofoliu in sectorul a patru importatori : Romcar (Ford), Hyundai Auto Romania , Premium Auto (Land Rover si Jaguar) si M Car Trading (Mitsubishi), la care se adauga reteaua de dealeri TiriacAuto , care comercializeaza prin intermediul a 65 de concesionari 11 marci.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea