Stiinta & Tehnologie

#schimbare periculoasa # scchimbare #politica de confidentialitate #tik tok

TikTok, schimbare periculoasa la politica de confidentialitate. Toti utilizatorii trebuie sa afle ce date colecteaza aplicatia

TikTok a facut o schimbare ingrijoratoare in politica sa de confidentialitate care ar putea incalca datele utilizatorului.

 

De la extinderea sa in Occident, TikTok a provocat controverse cu privire la conditiile ambigue de confidentialitate ale platformei. In timpul cresterii popularitatii platformei in 2020, fostul presedinte american Donald Trump a acuzat reteaua sociala de stocare necorespunzatoare a datelor si chiar a inceput o miscare pentru a interzice aplicatia chineza. In februarie 2021, TikTok a platit 92 de milioane de dolari in Illinois pentru un proces de actiune colectiva impotriva platformei care a pretins ca a incalcat legea statelor privind datele biometrice.

In primele zile ale lunii iunie, platforma a actualizat politica de confidentialitate din Statele Unite si a provocat din nou agitatie, deoarece termenii ii fac pe utilizatori sa accepte ca datele lor biometrice sunt stocate.

„Putem colecta identificatori biometrici si informatii biometrice asa cum sunt definite in legislatia Statelor Unite. Ca impresii faciale si vocale ale continutului utilizatorului. Atunci cand legea o impune, vom solicita permisiunile necesare inainte de o astfel de colectare ", spune noua politica.

Aceasta inseamna ca TikTok poate identifica acum fetele si vocile creatorilor de continut de pe platforma.

Conform noilor termeni, pe langa faptul ca sunt stocate de platforma chineza, aceste date biometrice pot fi trimise unor parteneri de afaceri din afara Statelor Unite.

Desi actualizarea indica faptul ca vor cere utilizatorilor permisiunea atunci cand legea o impune, sectiunea se afla intr-o sectiune intitulata „informatii pe care le colectam automat”, ceea ce inseamna ca TikTok ar putea deja sa colecteze datele celor care au acceptat noile conditii.

Noua politica TikTok a produs ingrijorare printre expertii in tehnologie, deoarece TikTok nu defineste cat stocheaza sau cum va utiliza datele.

In plus, termenii sunt ambigui si limiteaza legislatia SUA deoarece putine state au reguli clare privind stocarea datelor. In acest fel, datele unui numar mare de utilizatori ar deveni compromise.

Pentru moment, noua politica a intrat in vigoare in Statele Unite si platforma nu a facut anunturi despre schimbari in alte tari, dar acestea ar putea fi unificate in curand, deoarece informatiile colectate in afara tarii nord-americane sunt similare.

Conditiile de confidentialitate ale TikTok din alte tari decat Statele Unite colecteaza locatia, adresa IP si tiparele comportamentului utilizatorului, cum ar fi tiparele sau ritmurile de apasare a tastelor, timpul petrecut in aplicatie, modelul telefonului sau sistemul de operare de pe care este accesata platforma.

TikTok stocheaza si poate partaja date cu caracter personal partenerilor de afaceri pentru a afisa publicitate personalizata sau afisa continut in functie de preferintele utilizatorului, in conformitate cu legile fiecarei tari din care este accesat.

In ultimele zile, presedintele Joe Biden a emis un ordin care interzicea americanilor sa investeasca in companii chineze legate de supravegherea minoritatilor religioase si etnice; totusi, nu a facut nicio referire clara la TikTok.

Sursa foto: fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea