Stiinta & Tehnologie

#port usb #tigara electrica daunatoare #virusi #malware #tigara electronica #calculatoare

Tigara electronica, daunatoare pentru calculatoare. Iata explicatia inedita!

Tigaretele electronice pot infecta calculatorul la care lucrezi! Ce legatura are una cu alta? Specialistii sustin ca in cazul in care o tigareta achizitionata de la un comerciant de neincredere este conectata la un computer pentru a fi incarcata ea poate obtine acces la dispozitiv.

Aceste dispozitive pot infecta computerele, ele devenind un vector pentru malware atunci cand sunt incarcate printr-un USB conectat la calculator, relateaza Mediafax citand The Guardian online.

"O linie de productie de malware exista de cativa ani, infectand rame electronice de fotografii, MP3-playere si altele", a declarat Rik Ferguson, consultant in domeniul securitatii. El a dat ca exemplu o rama produsa de Samsung care era livrata, in 2008, cu un malware pe discul de instalare a programului. Ferguson le recomanda consumatorilor sa foloseasca programe antivirus la computere si sa utilizeze doar dispozitive de incredere.

Insa tigaretele electronice se dovedesc si mai raufacatoare. Potrivit Press Association, tigaretele electronice si echipamentul conex precum incarcatoarele au fost implicate in peste 100 de incendii in mai putin de doi ani.

Sursa foto: hereandnow.wbur.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea