Stiinta & Tehnologie

#ecologica #masina sport #tesla roadster

Tesla Roadster - masina sport ecologica

Vehiculul marca Tesla incununeaza cu succes demersurile marilor companii producatoare de autoturisme de a impune pietii de profil o masina “verde” care sa corespunda cerintelor productiei in masa.

a lansat varianta electrica a modelului Roadster , un automobil care costa in jur de 100.000 de dolari si care poate parcurge 350 de kilometri dupa fiecare incarcare a bateriei.

Conceptul dezvoltat de inginerii americani propune o masina sport cu performante deosebite pentru clasa din care face parte - propulsie exclusiv electrica -, care, dincolo de faptul ca se bucura de un design cu adevarat spectaculos, este si practica.

este disponibila in varianta cu trei usi si tractiune pe rotile din spate, avand o motorizare cu transmisie automata in doua trepte ce dezvolta pana la 248 de cai-putere.

Sistemul de alimentare omologat asigura functionarea intregului vehicul bazandu-se pe un set de baterii litiu-ion (6.381 de celule). Un ciclu complet de incarcare a bateriilor dureaza aproximativ trei ore si jumatate, fapt care asigura un ulterior de 350 de kilometri.

Desi motorul electric din dotare poate atinge 13.000 de rotatii pe minut, intretinerea masinii nu presupune costurile firesti ce se impun intretinerii unui autoturism cu alimentare pe baza de combustibili traditionali. In acest sens, bateriile unui Roadster garanteaza 160.000 de kilometri parcursi.

 

Cititi continuarea in Cotidianul

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea