Stiinta & Tehnologie

Tesla Roadster electric in Europa

Producatorul auto Tesla a anuntat debutul noului Roadster electric pe piata din Europa.

Primul model electric cu valeitati sportive ajunge pe Batranul Continent la un pret piperat, insa ii scapa pe posesori de remuscarile ecologiste.

Galerie foto cu noul Tesla Roadster electric 

Majoritatea componentelor folosite pentru construirea masinii sunt importate de peste ocean, in timp ce o parte din procesul de productie are loc la uzina Hethel din Anglia.

Noul Tesla Roadster electric este planificat sa ajunga pe piata europeana din vara anului viitor, fiind alternativa celor care simpatizeaza cu mediul dar nu vor sa renunte la caracteristicile sportive.

Modelul are radacini britanice, desi este dezvoltat in Silicon Valley, fiind realizata pe platforma tehnica oferita de Lotus.

Motorizarea dispune de o putere de 250 CP si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4 secunde. Bateria se incarca in 3.5 ore si are o autonomie de 350 km.

Lista de asteptare pentru cererile venite din SUA insumeaza in acest moment 900 de cereri, asta in conditiile in care Tesla produce o masina pe saptamana, cifra urmand sa creasca la 5 si apoi 10 unitati pe saptamana.

In Statele Unite pretul unui model Tesla Roadster electric atinge cota de 98.000 $, iar constructorul estimeaza pentru anul 2009 o cifra de vanzari de 1800 de exemplare. Pentru piata europeana modelul va avea un pret in jurul valorii de 100.000 de euro.

Cei de la Tesla au declarat ca pentru anul 2010 pregatesc si un model sedan cu 4 usi propulsat tot de un motor electric.

Principalele piete vizate de acest model sunt Franta, Germania si Olanda, precum si tarile scandinave, in plin proces de dezvoltare a unei retele electrice pentru alimentarea rutiera. Paradoxal, Marea Britanie nu va fi vizata in expansiunea Europeana pentru ca Tesla Motors nu construieste inca modele cu volanul pe dreapta.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea