Stiinta & Tehnologie

#termen de livrare #importatori #clienti #timp de asteptare #cumparare

Termene de livrare ale importatorilor din Romania

Termenul de livrare al masinilor a devenit un criteriu foarte important pentru multi dintre potentialii cumparatori.  Iata cateva exemple de timpi de asteptare ai diversilor dealerii de pe piata autohtona.

Modelele de masini  alese sunt din segmente de piata diferite  si la diverse preturi. Ponderea masinilor de oras este mai mare deoarece a inceput sa creasca cererea pentru acest tip de masina. Autoturismele prezentate mai jos sunt versiunile cele mai scumpe pentru ca au fost alese toate dotarile optionale existente pentru acel model.

De la semnarea contractului si pana la ridicarea masinii se parcurg mai multi pasi. In primul rand dealerul lanseaza comenda modelului prin programul comun al importatorilor si producatorilor. Importatorul primeste un raspuns in momentul intrarii masinii in productie cat si la finalizarea acesteia. Urmeaza apoi imbarcarea masinii si transportul catre tara de origine, preluarea masinii de catre importator si predarea catre client.

Astfel intarzierile care apar se datoreaza cererii foarte mari catre fabrica, defectelor de fabricatie sau  intarzierilor pe traseu in momentul transportului .

Multi dintre importatori incearca sa-si formeze un stoc numeros de modele cu diverse configuratii pentru ca timpul de asteptare al unui client sa fie minim.

Fiat 500Prima pe lista a fost  Fiat 500 , castigatoare a titlurilor de “ Masina anului 2008 in Europa” precum si “Cea mai frumoasa masina a anului 2008”. Clientii trebuie sa astepte aproximativ 3 luni de zile pentru a putea intra in posesia masinii iar avansul care trebuie achitat este cuprins intre 15% si 20% din valaorea masinii, dupa cum afirma importatorul marcii italiene, Autoitalia. Acest timp de asteptare se datoreaza si faptului ca, Fiat 500 poate fi personalizat prin adaugarea de stickere pe lateral sau pe capota motorului si plafonului, bandouri laterale personalizate precum si insertii cromate cu diverse logo-uri.

 

Seat IbizaTimpul de livrare pentru ultimul model lansat pe piata de Seat - si anume Ibiza – se incadreaza intre 2 luni jumatate si 3 luni. Dupa afirmatiile celor de la Alto Syncro, daca modalitatea de plata este numerar, avansul care trebuie platit reprezinta 30% din valoarea masinii.

 

 

Skoda Fabia Pentru a intra in posesia unei Skoda Fabia timpul de asteptare se situeaza in intervalul 7 – 10 saptamani. Avansul pe care un client trebuie sa-l achite in momentul finalizarii comenzii este de 30% din valoarea autoturismului cumparat,afirma reprezentatii Avia Motors, dealer autorizat Skoda.

 

 

Mazda 2Clientii trebuie sa astepte aproximativ 2 luni pentru a intra in posesia unei Mazda 2, “Masina anului in lume, in 2008”. Avansul pe care un cumparator trebuie sa-l achite la cumparare este de 1000 euro(echivalentul in lei la cursul zilei), afirma cei de la Mazda BDT .

 

 

Renault Clio SymbolDin categoria sedanurilor, renault clio symbol, proaspat lansate pe piata din Romania, poate fi achizitionat direct din stocul existent. Pentru acest model deja a fost comandat un numar foarte mare de modele pentru a face fata cererii de pe piata. Masinile incerca sa acopere pe cat posibil gama de culori disponibila cat si diverse configuratii.

 

 

Alfa Romeo 159Alfa Romeo 159, din categoria sedan premium, care a fost declarata de cadre de specialitate auto drept cea mai frumoasa masina din clasa berlinelor medii. Pentru un astfel de model clientul trebuie sa astepte intre 2 luni jumatate si maxim 3 luni de zile, dupa afirmatiile reprezentantilor Autoitalia. Avansul ce trebuie platit la cumparare este cuprins intre  15% si 20% din valoarea masinii.

 

Renault KaleosDe asemenea, Renault Kaleos este disponibil pentru livrarea catre clienti incepand cu data de 22 decembrie cand urmeaza sa ajunga in tara o flota de masini ce ar trebui sa acopere cererea clientilor pana la acea data, conform afirmatiilor ofiterului de presa al celor de la Renault.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea