Stiinta & Tehnologie

#big bang # teorie univers # nasterea universului

Inca un mister deslusit: cum s-a nascut Universul!

Conform unui ultim studiu, Big Bang-ul, teoria spectaculoasa care sta la baza nasterii Universului, a fost confirmat. Cercetatorii americani au gasit dovezi cu privire la existenta unui semnal pe cer ce s-a datorat "exploziei" Universului de acum 14 miliarde de ani.

Specialistii sunt de parere ca Polul Sud este singurul loc de pe Pamant unde cerul este intr-atat de senin si de stabil, incat sa permita observatii astronomice exacte. Astfel, datorita telescopului BICEP2 de la Polul Sud, oamenii de stiinta au identificat microundele raspandite de Big Bang, lumina difuza generata ca urmare a exploziei.

Teoria "inflatiei" cosmice a fost sustinuta de fizicianul Alan Guth in 1979, iar cea dintai cu privire la undele gravitationale primordiale este inclusa in Teoria Relativitatii a lui Albert Einstein.

Detectarea semnalului nasterii Universului este cel mai important obiectiv al echipei de studiu si se datoreaza unei munci imense desfasurate de un mare numar de cercetatori.

"Caracteristica unei polarizari in vartej este semnatura unica a undelor gravitationale si este prima imagine directa a acestor unde pe cerul primordial", a declarat Chao-Lin Kuo, cercetator al studiului si fizician la Stanford.

Foto:nothingoutofnothing.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea