Stiinta & Tehnologie

# efecte tablete #tableta copii #smartphone copii #dependenta internet

Telefoanele smart si tabletele interzise prin lege pentru copii. Iata cine a luat primele masuri radicale!

Copiii de pana la doi ani nu au voie sa primeasca gadgeturi smart pe post de jucarii. Masura a fost adoptata recent in Taiwan, iar parintii care o incalca risca amenzi in echivalentul a 1.300 de euro. Smartphone-urile, tabletele si televizoarele intra pe lista neagra alcatuita de oficialii asiatici.

Parlamentarii taiwanezi considera ca gadgeturile sunt la fel de periculoase pentru sanatatea copiilor ca si tutunul sau alcoolul. In afara bebelusilor, parintii din Taiwan sunt obligati sa isi supravegheze si odraslele mai mari.

Adolescentii de pana in 18 ani au voie sa foloseasca aceste dispozitive doar o "perioada rezonabila" in timpul zilei, desi durata acesteia nu este mentionata. La finalul anului 2014, un studiu efectuat pe continentul asiatic arata o dependenta de internet a populatiei in proportie de 7,1%.

In China, situatia este si mai grava, 24 de milioane de tineri si copii suferind de dependenta de internet. Un alt studiu efectuat in Regatul Unit arata ca din sapte ani de viata, un copil din ziua de astazi petrece cel putin un an in fata calculatorului sau pe tableta.

Foto: pinterest.con

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea