Stiinta & Tehnologie

#telefoane mobile #android #vanzari

Telefoanele cu Android se vand bine

Desi lansate de relativ putina vreme pe piata, telefoanele mobile care ruleaza sistemul de operare a celor de la Google se vand foarte bine.

Aceasta este o informatie care vine de la un bun prieten a lui Steve Jobs , CEO-ul Apple. Eric Schmidt declara ca terminalale cu Android se vand in jur de 65.000 de unitati pe zi atat pe piata din America de Nord, cat si pe cea europeana.

Sistem de operare si telefon mobil Google

Tot acesta a mai precizat ca in general se vad in jur de 34 de modele diferite in 49 de tari. Mai mult, conform unor analisti, cota de piata a Google va depasi in curand pe cea a Apple. Google are atat telefoane mobile cu propria marca ca, T-Mobile G1 , myTouch 3G sau Nexus One, cat si modele fabricate de alti producatori are ruleaza Android. Acest lucru nu ii surade deloc lui Steve Jobs care deja a incercat sa se afilieze cu un alt rival, Microsoft. Desi nu este inca oficial, s-ar putea ca toate telefoanele iPhone si dispozitivele Apple in general sa vina cu motorul de cautare Microsoft, Bing si nu cel Google.

Cel mai recent telefon mobil marca Google este terminalul Nexus One, un model cu ecran AMOLED de 3,7 inch cu rezolutie generoasa de 480 x 800 pixeli si procesor Qualcomm Snapdragon QSD8250 de 1 GHz.

Detalii despre telefonul Google

Modelul care ruleaza sistemul de operare Android 2.1 are o camera foto de 5 MP cu flash si autofocus, tehnologia de detectare a fetei si functia geo-tagging. Lui Google Nexus One nu ii lipsesc nici receptorul GPS, busola digitala, serviciul Google Maps, integrarea serviciilor Google Search, Gmail, YouTube, Google Talk sau Picasa si are player muzical si video.

Conectivitatea telefonului mobil este ridicata, Nexus One fiind dotat cu standarde GPRS, EDGE, Bluetooth si USB 3G cu HSDPA si HSUPA si Wi-Fi. Telefonul mobil de la Google poate fi cumparata si pe piata autohtona la pretul de aproape 600 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea