Stiinta & Tehnologie

# 4G - LTE interzis #smartphone interzis #zte #smartphone

Telefoane mobile interzise in Romania! Iata motivul incredibil!

Cine isi propusese sa isi cumpere un smartphone marca ZTE trebuie sa stie ca nu o mai poate face. Vanzarea telefoanelor mobile si a echipamentelor 4G - LTE, produse sub acest brand, a fost interzisa pe piata romaneasca, scrie greatnews.ro.

Astfel, o decizie a unei instante din Statele Unite ale Americii ii interzice producatorului chinez ZTE sa le mai comercializeze in tara noastra, dupa ce acesta a fost dat in judecata de Vringo, o companie americana ce administreaza peste 500 de patente, sub acuzatia de incalcare a proprietatii intelectuale.

Sursa foto: jeruknipis.com

Practic, companiei chineze, dar si partenerilor sai din Romania le este interzis sa importe, exporte, sa introduca pe piata, sa puna in vanzare sau sa depoziteze orice telefon mobil ce include tehnologia 4G LTE sau echipamente de infrastructura produse de ZTE si care incorporeaza tehnologia 4G LTE, se arata intr-un comunicat al Vringo.

Chinezii de la ZTE s-au ales si cu o cautiune de 240.000 de euro. Decizia le incurca afacerile, reprezentantii Companiei ZTE sustinand ca interdictia le-ar aduce un prejudiciu de 30 de milioane de euro prin incalcarea contractelor aflate in derulare.

Principalii parteneri ai ZTE Romania sunt Telekom Mobile Comunications Romania si ILEX GSM.

Sursa foto: franceinfo.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea