Stiinta & Tehnologie

#masini second-hand #taxa de poluare #crestere

Taxa auto nu este si antipoluator

Din iulie, inscrierile de masini second-hand au explodat, devansandu-le pe cele noi, desi taxa auto isi propunea sa le reduca numarul.

Inmatricularile de masini second-hand s-au dublat in primele sapte luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar incepand din iulie, cand s-a introdus noua taxa auto , au intrat in circulatie mai multe masini rulate decat noi.

In fapt, inmatricularile de autoturisme noi chiar au scazut cu 2,3% in primele sapte luni, la 171.385 de unitati. In total, numarul inmatricularilor de automobile noi si rulate a crescut cu 23,5%, la 283.439 de unitati.

In ceea ce priveste echilibrul dintre masinile noi si cele second-hand, balanta inclina in continuare in favoarea celor noi, insa inmatricularile de automobile rulate au castigat 16 puncte procentuale in totalul inregistrarilor.

Din datele Directiei Inmatriculari reiese ca, in luna iulie, numarul automobilelor second-hand inmatriculate a depasit pentru prima data in acest an pe cel al masinilor noi inregistrate.

Cea mai probabila cauza care a condus la aceasta situatie o constituie diminuarea taxei auto pentru masinile second-hand de import inmatriculate dupa 1 iulie si majorarea usoara la autoturismele noi. Astfel, din totalul inmatricularilor din luna iulie (58.261 de unitati), 36.711 au fost autoturisme la mana a doua si 21.550 noi.

Autoturismele marcilor germane Volkswagen si Opel sunt cele mai cautate pe piata second-hand din Romania, iar Dacia ramane cea mai cautata de clientii care prefera un autoturism nou, arata datele Biroului de inmatriculari. Astfel, in intervalul ianuarie-iulie au fost inregistrate 27.744 de autoturisme Volkswagen si 22.337 de masini Opel. Pe locul al treilea se regaseste marca Ford, care a totalizat 12.038 de automobile second-hand inmatriculate in primele sapte luni. Pozitiile cinci si sase sunt ocupate de alte doua marci germane - BMW si Audi -, care au consemnat 7.785, respectiv 7.751 de inregistrari de masini rulate.

In ceea ce priveste masinile noi, automobilele marca Dacia sunt in continuare cele mai cautate de pe piata, totalizand 46.972 de inmatriculari. Pe locul al doilea se afla marca ceha Skoda, cu 15.144 de inmatriculari, urmata de Renault, cu 13.645 de masini. Volkswagen se plaseaza pe pozitia a patra in top, cu 12.786 de automobile noi inmatriculate, iar Opel este pe locul cinci, cu 10.965 de unitati.
Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea