Stiinta & Tehnologie

#braille #telefon mobil #concept #b-touch #tactility

Tactility, telefon concept pentru orbi

Tactility este cel mai nou concept de telefon mobil dedicat persoanelor oarbe.

Totusi, acest model nu este primul din gama lui, B-Touch fiind prezentat in urma cu cateva luni.

Tastatura Braille

Creatorul acestui nou concept este designer-ul independent Siwei Liu, care a realizat terminalul sub emblema Toshiba. Asemenea altor modele de acest gen, Tactility functioneaza pe sistemul tastaturii Braille.

Noul telefon nu indeplineste prea multe functii, cea principala fiind de telefonie. Terminalul dispune si de un inel montat pe telefon care serveste drept suport, atunci cand utilizatorul poarta mobilul atarnat printr-un snur la gat.

Siwei Liu a mentionat ca terminalul a fost creat pentru ca cei care nu pot sa vada sa dispuna de aceleasi inovatii ale tehnologiei ca si restul persoanelor din jurul lor. Din pacate nu se stie daca Tactility va intra vreodata in productie. Conceptul B-Touch

Conceptul B-Touch este un alt telefon mobil pentru cei care nu vad. Realizat de Zhenwei You, modelul B-Touch are ecran tactil si o aplicatie Braille care ghideaza utilizatorul sa citeasca mesajele sau alte texte prin intermediul display-ului.

Conceptul Touch-B dispune si de un sistem si un software special vocal care va putea sa citeasca mesajale primite.  Telefonul va mai putea fi folosit ca dispozitiv de navigatie, book reader sau ca un gadget care va recunoaste diferite obiecte din jur.

Designer-ul a mai precizat ca B-Touch are incorporat si sistem de formare a numarului de telefon al unei persoane din agenda prin comanda vocala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea