Stiinta & Tehnologie

#symbian #nokia #sony ericsson #samsung

Symbian Foundation a ramas fara bani?

Symbian Foundation are probleme din ce ce Mai mari. Dupa ce directorul executiv a parasit neasteptat postul, acum fundatia se confrunta cu probleme financiare.

Consortiul creat de Nokia pentru promovarea sistemului de operare mobil Symbian s-a confruntat in ultima vreme cu probleme din ce in ce mai mari.

Dupa retragerea Sony Ericsson si Samsung, care prefera sa adopte Android pentru noile modele, Symbian Foundation a ramas fara Lee Williams, directorul executiv. Acesta a fost inlocuit de CFO-ul Tim Holbrow.

Misiunea lui Holbrow ar fi sa pregateasca fundatia pentru inchidere , potrivit TheRegister.co.uk.

"Strategia de afaceri a Symbian Foundation este, in continuare, revizuita de consiliul de administratie . Nu au fost luate inca decizii, astfel ca nu avem ce sa comentam", au declarat reprezentantii Symbian.

In situatia in care fundatia se va inchide, cel mai afectat producator va fi Nokia, care a cheltuit 410 milioane de dolari in 2008 pentru a cumpara toate participatiile la sistemul Symbian. In urma cu doi ani, Symbian avea o cota de piata de doua treimi din smartphone-uri, iar in momentul de fata, doar 41%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea