Stiinta & Tehnologie

#supraveghere video full hd #supraveghere video #camere supraveghere video

Supraveghere video Full HD? Iata cum este posibil!

Tehnologia HDCVI (High Definition Composite Video Interface) este o tehnologie dezvoltata de DAHUA Technology, unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial in ceea ce priveste sistemele de supraveghere video, ce permite transmiterea semnalului video HD prin cablu coaxial sau UTP /FTP pe distante foarte mari, ajungand pana la 500m pentru rezolutie 720p si 300m pentru rezolutie 1080p.

HDCVI permite trecerea de la sistemele analogice SD (Standard Definition), la sistemele HD (High Definition), pastrand totodata avantajele tehnologiei analogice.

Merita precizat si faptul ca, pe acelasi cablu, se pot transmite atat semnalul video, semnalul audio, cat si cel de control de date (PTZ - Pan Tilt Zoom sau OSD - On Screen Display), fiind o tehnologie complet revolutionara.

Costurile sistemelor HDCVI sunt foarte apropiate de cele ale sistemelor analogice clasice, insa calitatea imaginii este imcomparabil mai buna.

Camerele HDCVI utilizeaza senzori de imagine tip CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor), de ultima generatie, cu un consum scazut de energie.

Ca si principiu de functionare, tehnologia HDCVI se bazeaza pe modularea semnalului analogic si, pe baza scanarii progresive, ofera rezolutii inalte 1280x720 (HD, la 25fps, 30fps, 50fps sau chiar 60fps) sau 1920x1080 (Full HD, la 25fps sau 30fps) folosind un cablu coaxial obisnuit, pe distante de pana la 500m.

Un alt avantaj foarte important al tehnologiei HDCVI ar fi acela ca transferul video se face fara intarzieri, fara pierderi, intre camerele HDCVI si DVR-urile HDCVI existand o conexiune BNC normala si cablu coaxial video obisnuit. Transmisia se face “punct la punct”, asigurand astfel siguranta si stabilitatea transmisiei.

In ceea ce priveste interferentele cu alte semnale, tehnologia HDCVI foloseste modulatia in fecventa joasa, evitandu-se astfel interferentele radio, chiar si intr-un mediu dens de unde.

Componentele principale ale unui sistem HDCVI sunt DVR-ul si camerele.

DVR-ul HDCVI este un DVR de inalta rezolutie, bazat pe aceeasi tehnologie HDCVI, conceput pentru inregistrarea si monitorizarea imaginilor furnizate de camere.

DAHUA a lansat gama de DVR-uri HDCVI Tribrid, la care se pot conecta, pe langa camerele HDCVI, chiar si camere analogice si IP MegaPixel. Sistemul rezultat este unul extrem de versatil, spe exemplu puteti pastra o parte din camerele analogice vechi si puteti adauga camere HDCVI sau chiar camere IP MegaPixel pentru obiectivele cu interes ridicat.

Indiferent ca vorbim de varianta cu 4, 8, 16 sau 32 de canale, aceste sisteme sunt simplu de configurat si utilizat, beneficiind si de o mare varietate de functii precum backup-ul, vizualizarea inregistrarilor sau a imaginilor in timp real de la distanta (prin internet) sau controlul speed dome-urilor.

Insa ceea ce face cu adevarat diferenta in cazul DVR-urilor HDCVI este calitatea imaginii si performanta lor, referindu-ne aici in special la viteza la inregistrare si cea de transmitere a imaginilor prin internet, precum si a tipului de compresie folosit la inregistrare (H.264).

Referitor la camerele HDCVI, acestea pot fi de tip: dome, bullet sau speed dome (cu control PTZ), intalnite in doua variante: de interior sau de exterior.

Dupa tipul lentilei intalnim:

  • camere cu lentila fixa – incepand de la 2.8mm - cu cat lentila este mai mare, cu atat creste distanta de acoperire, dar in detrimentul unghiului de vizibilitate.
  • camere cu lentila varifocala – permit reglarea manuala a lentilei, de regula in intervalul 2.8 ÷ 12mm
  • camere cu lentila cu zoom – intalnite la camerele cu control PTZ, unde un mini-motor actioneaza zoom-ul ce poate fi reglat manual sau electric (din DVR, telecomanda sau joystick).

Camerele HDCVI sunt camere ce ofera imagini de inalta definitie, suportand rezolutii chiar si de 1080p (Full HD), furnizate cu ajutorul unui senzor de imagine de 2 MegaPixeli.

Pe VonMag.ro gasiti o gama variata de camere si DVR-uri HDCVI, inclusiv un configurator pentru sisteme HDCVI. De asemenea, beneficiati de retur in 30 zile, deschiderea coletului la livrare si discount special pentru kit-uri.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea