Stiinta & Tehnologie

#studiu #manevra de parcare #barbati #femei

STUDIU: Soferitele parcheaza mai lent decat barbatii

Un studiu efectuat de catre Universitatea Ruhr din Bochum a relevat faptul ca soferitele sunt mai lente si mai imprecise la parcarea unei masini decat barbatii.

In dorintta de a testa prejudecatile care vizeaza soferitele, Dr. Claudia Wolf de la Universitatea Ruhr din Bochum (Germania), a realizat un studiu pentru a testa capacitatile de parcare ale barbatilor si ale femeilor. Cei 65 de subiecti au fost evaluati si cronometrati in timp ce parcau un Audi A6 pe un loc de parcare de dimensiuni standard. Specialistii au cronometrat toate cele trei modalitati comune de parcare – cu fata, paralela si cu spatele.

Evaluarea a avut loc prin masurarea distantelor pe care soferul le-a pastrat fata de celelalte masini si alte elemente fixe in timpul manevrei de parcare si dupa ce a oprit si asigurat masina. Totodata, toti cei 65 de subiecti au fost cronometrati in timpul acestei manevre, pentru a verifica daca exista vreo diferenta semnificativa intre barbati si femei in privinta duratei de timp necesare pentru a parca o masina.

In medie, soferitele au avut nevoie de 20 de secunde suplimentare pentru a realiza manevra de parcare a masinii. Studiul a relevat faptul ca soferitele isi asuma mai putine riscuri atunci cand conduc, ceea ce le confera un mare plus in fata barbatilor din punctul de vedere al asiguratorilor.

Diferenta dintre sexe nu este atat de mare, mai ales daca luam in vedere estantionul mic pe care l-au utilizat cei de la Universitatea Ruhr. Singurul lucru pe care il confirma acest studiu reprezinta diferenta dintre capacitatile de orientare spatiala ale barbatilor si cele ale femeilor, care a fost deja dovedita din punct de vedere genetic.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea