Stiinta & Tehnologie

#studiu avion #loc sigur #loc avion #avion

STUDIU Care este cel mai sigur loc intr-un avion

Un studiu publicat recent de revista TIME arata care sunt cele mai periculoase, dar si cele mai sigure locuri dintr-un avion. Studiul a luat in considerare o vasta baza de date a avioanelor implicate in accidente. 

Conform studiului, citat de Mediafax, s-a descoperit ca printre cele mai sigure locuri din avion sunt cele de pe randul din mijloc. Mortalitatea pasagerilor de pe aceste scaune a fost de 28%. Locurile din spatele avionului aveau o rată de fatalitate de 32%, în comparaţie cu cele localizate la mijlocul avionului (39%) şi 38% cele situaţe în partea din faţă. 

 

Scaunele cu cea mai mare rată de fatalitate (44%) le au scunele de lângă culoar, amplasate în partea de mijloc a aeronavei. După un accident aviatic, pasagerii care stau lângă ieşiri au cele mai mari şanse de a supravieţui, potrivit unui studiu din 2008 al Universităţii din Greenwich, care a analizat utilizarea uşilor de urgenţă în cazurile accidentelor aviatice, mai scrie Mediafax.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea