Stiinta & Tehnologie

#safire #rubine #planeta

Stiai ca exista o planeta pe care ploua cu safire si rubine? Din pacate, nimeni nu poate trai acolo

Poate parea incredibil, dar exista o planeta pe care ploua cu safire si rubine. Planeta se afla la 855 de ani lumina fata de Pamant, si a fost denumita Wasp-121b.

 

Conditiile de pe planeta sunt extreme, temperaturile inregistrate fiind de 1227 si 2727 grade Celsius. In plus, norii sunt formati din metale caporizate. 

"Desi am descoperit mii de exoplanete, am putut studia atmosfera doar in cazul catorva, pentru ca este foarte greu sa facem asta. Acum facem fotografii izolate ale regiunilor atmosferelor exoplanetelor, pentru a le studia ca pe niste sisteme 3D, cum de altfel si sunt", a declarat astronomul Thomas Mikal Evans, de la Institutul de Astronomie Max Planck din Germania. 

Spre deosebire de alte planete, Wasp-121b nu se roteste. Astfel, pe o parte este mereu lumina, iar pe alta este mereu intuneric.  In plus, avand in vedere temperaturile uriase, nu exista forme de viata.

Cel mai interesant lucru este ca pe aceasta planeta ploua cu rubine si safire. Asta pentru ca apa din stratosfera nu este condensata in nori, care sunt formati din fier, crom, calciu, sodiu, magneziu si nichel.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea