Stiinta & Tehnologie

#efecte benefice # home office #efecte adverse #laptop

Stai cu laptopul in pat noaptea? Iata la ce riscuri te expui!

Lumina de noapte nu este benefica, sustin la unison cercetatorii din Anglia, Statele Unite si China. Chiar daca multe persoane au renuntat la mentinerea luminii de veghe in dormitoare, aparitia laptopurilor si a smartphone-urilor le face pe acestea sa isi petreaca nopti intregi langa ele.

Principalul efect al luminii pe timp de noapte este dereglarea ceasului intern al organismului prin reducerea nivelului de melatonina produs in corp. Oboseala cronica si dereglarile de somn ar fi printre primele simptome ale expunerii prelungite la lumina ecranelor de calculator si smartphone, sustine profesorul Jim Hone de la Universitatea Loughborough.

Savantii de Universitatea de Nord-Vest din Chicago sustin ca expunerea la lumina radiata de aceste dispozitive pot creste si apetitul persoanelor, de aici si riscul de obezitate al acestora. In China, studii efectuate pe muncitorii din ture de noapte au aratat ca femeile expuse la lumina albastra concentrata a monitoarelor de calculator au un risc cu 17% mai mare de a dezvolta cancer de san decat celelalte femei.

Alte efecte negative sunt vizibile in anxietatea copiilor, cresterea riscului de diabet de tip II si depresie, conform altor studii desfasurate in Japonia si SUA.

Sursa foto: blisstree.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea