Stiinta & Tehnologie

#specialisti #telefon mobil #smartphone # vulnerabilitate la atacuri informatice

Specialistii avertizeaza: "toate telefoanele mobile sunt vulnerabile la atacuri informatice"

Un specialist in securitate mobila a declarat, intr-un interviu citat de BGR, ca toate telefoanele mobile , inteligente sau nu, sunt vulnerabile la atacurile informatice. Declaratia ii apartine lui Karsten Nohl, sef al Security Research Lab din Germania.

"Niciuda dintre retelele de telefonie mobila nu isi protejeaza utilizatorii destul de bine incat sa nu permita un atac informatic ", a afirmat Karsten Nohl in cadru Conventiei de Hacking de la Berlin.

"Se pot initia si atacuri la scara larga", a spus specialistul in securitate mobila care si-a argumentat declaratia bazandu-se pe o vulnerabilitate descoperita in telefoanele mobile si pe care hackerii o pot exploata. Karsten Nohl nu a dat detalii referitoare la vulnerabilitate, dar a precizat ca operatorii de comunicatii mobile pot rezolva destul de usor problema. "Retele mobile sunt de departe cele mai cele mai slabe puncte ale unui ecosistem de comunicatii", a mai spus Karsten Nohl.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea