Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson w995 #hikaru #media go #playnow #walkman

Sony Ericsson W995 Review

sony ericsson w995 este unul dintre cele mai recente telefoane mobile anuntate de companie. Modelul este un Walkman, terminal din clasa muzicala si a fost prezentat impreuna cu Sony Ericsson Satio (Idou), care are o camera foto de 12 MP.

Telefonul W995 a fost anuntat in luna februarie a lui 2009 in cadrul evenimentului Mobile World Congress 2009 care s-a desfasurat in Barcelona. Recent, Walkman-ul a fost lansat si pe piata autohtona.

Caracteristicile lui W995

Sony Ericsson W995 are un desing original asemanator cu al lui W705, el fiind mult mai diferit ca forma decat alte slidere Walkman ale companie. Formatul telefonului este mult mai paralelipipedic in colturi ascutite si nu rotunjite asa cum Sony Ericsson si-a obisnuit fanii. Materialele folosite sunt de calitate, telefonul fiind confectionat din metal cu textura mata, care nu atrage amprente si nu se deterioreaza usor. Telefonul masoara 97 x 49 x 15 mm si cantareste 113 grame.

Partea frontala a terminalului este ocupata de ecranul de 2,6 inchi cu 256.000 de colori si rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli. Sub ecran gasim D-Pad-ul format din sase butoane asezate in forma de semicerc. Primele doua corespund meniurilor Media si Search, sub ele tastele de apelare, respectiv terminare/respingere apel, iar sub acestea gasim un buton de shortcut care te duce intr-un meniu de unde poti activa Bluetooth-ul, alarma, TrackID-ul, meniul principal sau seta noi shortcut-uri. Harta butoanelor de pe partea frontala este delimitata si de butonul C (cancel).

In mijlocul acestor butoane este asezat butonul de navigare in patru directii, circular, folosit foarte mult atunci cand telefonul se afla in player-ul muzical. Daca terminalul se afla in modul de redare de muzica, butonul din mijloc va fi folosit pentru navigarea in meniurile player-ului. Sagetile sale indica, evident, functiile de "skip" inainte sau inapoi, cel din mijloc de Play sau Stop, iar apasarea in sus sau jos redirectioneaza utilizatorul in playlist-ul disponibil.

Telefonul se deschide prin glisare, iar odata deschis, va fi scoasa la iveala tastatura standard alfanumerica. La prima vedere, tastele par plate, dar butoanele se simt usor bombate, astfel incat folosirea lor este extrem de simpla si rapida. Tastarea se face extrem de usor datorita delimitarii bune dintre taste.

Partile laterale au si ele utilitatile lor. Pe stanga gasim slotul de incarcare/atasare casti si tasta W dedicata player-ului muzical, pe latura dreapta gasim inca trei butoane care corespund functiilor "Play/Pause" si "Skip", taste de volum si cea dedicata camerei foto/video. Latura superioasa prezinta difuzorul player-ului muzical si o premiera pentru telefoanele Sony Ericsson, slotul pentru mufa standard de 3,5 mm. Pe latura inferioara avem inca un difuzor.

Pe spatele telefonului se gasesc camera foto de 8 MP si flash-ul, dar si un suport de metal, util pentru sprijinirea telefonului pe o suprafata plana, in pozitie  aproape verticala. Sub carcase avem un acumulator standard Litiu-Polimer cu o capacitate de 930 mAh care rezista pana la 370 de ore in modul stand-by si pana la patru ore de convorbiri sau 20 de ore de playeback muzical continuu. Tot la interior, pe latura dreapta din perspectiva dorsala, se afla si slotul cartelei micro M2. Terminalul vine la pachet cu un card de 8 GB.

Meniul lui W995

Meniul telefonului este practic clasicul meniu Sony Ericsson. Acesta se activeaza apasand tasta principala centrala. Icoanele submeniurilor sunt asezate in sistem de matrice de patru randuri si trei coloane. Ca si la modelul W705 si acest model are inferfata flash. W995 are un player Walkman, versiunea noua de 4.0, functia SenseMe si Shake control. Aplicarea interfetei flash meniului Media suplineste File Manager-ul care se afla acum in submeniul Organizer.

Functiile, SenseMe si Shake control nu sunt noi. Prima este o functie care va selectata si va rula melodiile impuse de starea ta de spirit. Asta nu inseamna ca telefonul va simti ca esti nervos/nervoasa, tu vei fi cel care va indica dispozitia de la un anumit moment, iar in functie de aceasta telefonul va rula doar melodiile care trebuie.

Shake control este o caracteristica care foloseste accelerometrul din dotare. Inclinat rapid spre dreapa, telefonul va selecta melodia urmatoare, iar spre stanga Shake control va aplica functia Shuffle playslist-ului tau.

Odata cu lansarea lui W995, compania a anuntat in premiera si aplicatia Media Go disponibila cu acest telefon. Media Go poate fi folosita pentru a transfera fisiere audio, video si foto direct de pe telefon pe calculator, indiferent de formatul acestora.

La capitolul mesagerie Sony Ericsson W995 suporta mesaje SMS, MMS, mesaje e-mail si instantanee si vine cu functii de push e-mail, desi acest serviciu nu este inca disponibil in Romania . Toate mesajele intra in acealasi inbox, cu exceptia celor e-mail care au o casuta postala separata. Totodata, mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP, SMTP si POP3.

Player-ul muzical al lui W995

Interfata Walkman a acestui Sony Ericsson W995 este cea mai recenta versiune, 3.0 si dispune de functiile, SenseMe si Shake control. Formatele muzicale suportate de Sony Ericsson W995 sunt MP3, AAC, AAC+ si E-AAC +. Player-ul muzical poate fi setat sa ruleze in fundal in timp ce se trimit mesaje sau e-mail-uri si dispune de egalizator, dar fara MegaBass-ul atat de celebru la telefoane Walkman Sony Ericsson.

Melodiile sunt sortate automat in ordine alfabetica, dar pot fi aranjate dupa album, gen, artist sau anul aparitiei sau cele mai ascultate dintre ele. Cu functia SenseMe poti selecteaza melodii in functie de starea de spirit. Melodiile trebuie totusi adaugate intr-un playlist. Pentru acest lucru vei avea nevoie de Media Managerul care se afla pe CD-ul din pachet. Functia SenseMe a fost introdusa in telefoanele Sony Ericsson odata cu modelul W910.

In afara de schimbarea melodiei, Shake control mai are o functie, aceea de aplicare a modului Shuffle. Sony Ericsson W995 dispune de accelerometru, acest lucru facandu-l sa afiseze melodiile in functie de potizia in care utilizatoruk tine telefonul. Bineinteles ca butoanele D-Pad-ului isi vor schimba si ele functiile de Forward/Back odata cu pozitia terminalului.

Datorita ecranului de 2,6 inch, vizionarea de videoclipuri se face usor, acestea putand fi vizionate pe tot ecranul prin simpla inclinare a telefonului. Sony Ericsson W995 mai dispune si de radio FM incorporat. Pentru a lansa aceasta funcie, ai nevoie de castile audio atasate, care preiau rolul de antena.

Dar cel mai important lucru este sunetul. In cazul acestui telefon nu exista probleme de sunet. Atat difuzorul extern cat si castile, dar pot spune mai ales ele, redau un sunet foarte bun. Sony Ericsson W995 vine la pachet cu o pereche de casti foarte bune, cele standard Sony Ericsson intra-auriculare. Mai mult, acum telefonul dispune de jack de 3,5 mm asa ca poti sa faci schimb usor chiar daca terminalul isi pastreaza o parte din cablul cu mufa proprietara.

Din pacate, exista si un detaliu care dezamageste. Tastele de volum sunt mult prea mici. De obicei aceste butoane erau  mai mari si accesibile, dar in cazul lui W995 acestea se afla inghesuite intre tastele aditionale de "Play/Pause/Skip" si cel dedicat camerei foto. Accesul la aceste taste este mult mai dificil si apasarea lor la fel.

Camera foto

Camera foto din dotarea lui Sony Ericsson W995 este de doar 8 MP, cu autofocus si flash LED si ofera stabilizator de imagine, tehnologia de detectare a fetei, a zambetului si functia de geotagging. Din pacate, terminalul poate face capturi video doar la o rezolutie maxima QVGA cu 30 fps. Videoclipurile vor fi salvate in format MP4.

Camera foto poate fi activata direct prin butonul dedicat de pe latura dreapta a telefonului. Camera foto dispune de o serie de efecte si functii binevenite dealtfel. Ai posibilitatea sa fotografiezi in mod automat, daylight, cloudy, fluorescent sau incadescent, poti aplica efecte de alb/negru, sepia, negativ sau de fotografiere in mod normal, panoramic, frames sau rafala (burst).

Imaginile captate sunt de o calitate destul de buna, iar culorile sunt redate foarte real. In plus telefonul nu aplica efecte de Sharpen automat cum se intampla in cazul altor telefoane mobile, dar pentru ca nu este acelasi obiectiv ca in cazul lui C905, imaginile vor avea un zgomot de imagine mai ridicat.

Conectivitate

Spre deosebire de inaintasi, modelul Sony Ericsson W995 dispune de o conectivitate mult mai buna decat alte telefoane Walkman. Terminalul vine cu stadardele GPRS si EDGE, ambele de clasa 10, dar si 3G cu HSDPA, adica o viteza de 3,6 Mbps. Mai mult decat atat, telefonului nu ii lipseste nici Wi-Fi-ul.

Navigarea pe Internet se face usor, iar paginile web se vizualizeaza usor pe ecranul de 2,6 inch, mai ales ca navigarea este facilitata de broswer-ul Access NetFront cu suport HTML. Utilizatorul are optiuni de zoom pentru a vizualiza mai usor textele.

Tot la acest capitol intra si Bluetooth-ul si USB-ul. Amandoua versiunea 2.0, ceea ce se traduce intr-un transfer de date rapid, iar Bluetooth-ul vine cu suport A2DP, lucru imbucurator, pentru ca ai posibilitatea de atasare a castilor stereo wireless. Pregateste-te totusi ca bateria telefonului sa fie consumata mai redepe in acest mod. Totodata, Sony Ericsson W995 vine cu functiile Google Search si Google Maps preinstalate.

Telefonul dispune si de receptor GPS cu functii aGPS. Mai mult decat atat, terminalul nu este ajutat doar de Google Maps, si vine cu soft-ul dedicat GPS, Wayfinder Navigator 7. In aceste conditii, GPS-ul din dotare este si mai util.

Ultimul cuvant

Unul dintre cele mai bune telefoane ale companiei si printre cele mai performante la ora actuala, Sony Ericsson W995 impresioneaza atat prin infatisare (telefonul fiind disponibil in trei variante de culori, negru, argintiu si rosu), cat si prin capacitatile sale.

Modelul primeste puncte pentru mai ales pentru player-ul muzical, pentru infatisare, slotul mufei de 3,5 mm si capacitatea destul de mare de stocare a informatiilor. Camera foto de 8 MP ajuta la scorul final.

Singurele reprosuri aduse telefonului sunt durata bateriei, un asemenea terminal meritand un acumumator mai puternic, capacitatea slaba de captare video, faptul ca telefonul nu are suport DivX/XviD chiar daca este prezentat ca un telefon dedicat multimedia, inclusiv de redare video avansata si tastele de volum care se acceseaza foarte greu.

Galerie foto cu Sony Ericsson W995

Galerie foto cu imagini captate de Sony Ericsson W995

Test video realizat cu Sony Ericsson W995

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea